Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați începe returul acasă cu Energia Târgu Jiu

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
11.12.2015

Echipa antrenată de Florin Nini și Bogdan Bălănică va debuta în partea a doua a campionatului pe teren propriu cu Energia Târgu Jiu, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă Dunărea.

Cele două combatante care se vor duela în orașul de la Dunăre sunt vecine de clasament: Phoenix ocupă locul IX cu 15 puncte din 11 jocuri, în timp ce Energia se poziționează o treaptă mai sus, tot cu 15 puncte dar cu un meci mai puțin disputat.

Echipa gălățeană revine în fața propriilor suporteri după eșecurile de la Tg. Mureș și Craiova cu o mare dorință de revanșă. Gorjenii s-au impus în tur, scor 72-62, în primul duel direct dintre cele două formații. Energia a reușit să se califice în faza superioară din FIBA Europe Cup și și-a revenit și în campionatul intern.

Partida se anunță interesantă, statistica celor două echipe fiind echilibrată. Trupa condusă de Antonis Constantinides conduce la aruncările de 2 puncte, cu o medie de 51,2% față de 49,5%, la aruncările libere cu 77,4% față de 69,4%, în timp ce formația lui Florin Nini este superioară la aruncările din afara semicercului cu o medie de 36% față de 32,9%. Phoenix domină la capitolele puncte marcate: 871 puncte în 11 meciuri, Energia înscriind 772 puncte în 10 meciuri respectiv pase decisive: 21 la 12,8. Oaspeții se poziționează mai bine decât adversarii lor la recuperări: 34,5 la 31, 2.

Partida va fi condusă de arbitrii Ciprian Stoica, Dragoș Stan, Alexandra Dincă, iar comisar FRB a fost desemnat Constantin Ioan.

*Foto: Alin Peptan (csenergia.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!