Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix primește vizita liderului

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
28.10.2016

Partida vedetă a primului cuplaj găzduit în acest an de sala Polivalentă Dunărea va aduce față în față, sâmbătă, de la ora 20.00, Phoenix Galați și Steaua CSM Eximbank București. Jocul se anunță interesant, chiar dacă la prima vedere, echipa oaspete, care este neînvinsă în campionatul intern, pornește cu prima șansă.

De altfel, Steaua este angrenată și în competițiile internaționale, acolo unde a bifat două eșecuri din tot atâtea posibile. Trupa militară a cedat întâlnirea de marți cu Lukoil Academic, scor 80-76, și este în căutarea unei victorii de moral în campionat.

În schimb, Phoenix Galați a susținut, în etapa precedentă, primul joc oficial după aproape o lună de pauză. Cu alte cuvinte, trupa gălățeană a cerut amânarea mai multor confruntări din campionat datărită absenței lui Cătălin Vlaicu, convocat la naționala de 3x3. Odată revenită în Liga Națională, Phoenix nu s-a descurcat în disputa cu SCM U Craiova, pierdută la 11 puncte, 80-69.

Revenind la încleștarea cu Steaua, trebuie precizat faptul că echipa gălățeană condusă de Florin Nini și Bogdan Bălănică s-a dovedit „nașa” granzilor în sezonul trecut, când a învins-o acasă și pe Steaua.  Echipa din Capitală conduce însă cu 3-1 la întâlniri directe. De asemenea, în sezonul trecut, cele două echipe și-au împărțit victoriile: Phoenix s-a impus la Galați, scor: 71-65, iar Steaua, la București, scor: 86-81.

Partida va fi arbitrată de brigada: Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti, Șerban Rașoga, iar observator FRB a fost delegat Mihai Marinescu.

*Foto: Facebook Phoenix

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!