Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pini Gershon, legendarul antrenor al lui Maccabi Tel Aviv, va fi invitat la emisiunea „Gheparzii”

Pini Gershon, legendarul antrenor al lui Maccabi Tel Aviv, va fi invitat la emisiunea „Gheparzii”

La finalul sezonului 2004-2005, Maccabi Tel Aviv o învingea pe Tau Ceramica în finala Euroligii (90-78) și devenea prima formație care câștiga două titluri consecutive după performanța reușită de Split în anii 1989, 1990 și 1991.

Pe banca tehnică a israelienilor se regăsea Pini Gershon, un antrenor de legendă al Europei. Acesta a avut o carieră scurtă ca jucător, astfel că a început să antreneze de la vârsta de 23 de ani. Între 1974 și 2006, Gershon le-a condus pe Beitar Tel Aviv, Hapoel Holon, Hapoel Gan Shmuel, Hapoel Galil Elyon, Maccabi Haifa, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Haifa, Ironi Ramat Gan, Maccabi Rishon, Hapoel Ierusalim și Maccabi Tel Aviv.

În 2006, Pini Gershon a acceptat să devină antrenorul lui Olympiacos, aceasta fiind prima formație din afara Israelului pe care a antrenat-o. Mai târziu, a preluat banca tehnică a naționalei Bulgariei, însă, în 2008, a revenit la Maccabi Tel Aviv.

Cele mai importante reușite din cariera tehnicianului născut în Tel Aviv sunt: două titluri de Euroligă (2004, 2005), 8 titluri de campion în Israel și 8 cupe ale Israelului. De asemenea, Pini Gershon a fost numit antrenorul anului în Euroligă (2005) și, în 2008, a primit distincția de 50 Greatest EuroLeague Contributors.

Joi, 11 iunie, de la ora 19:00, Pini Gershon va fi invitatul lui Marcel Țenter la emisiunea Gheparzii, discuția putând fi urmărită pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook „Gheparzii”. În prezent, Gershon este managerul echipei naționale a Israelului astfel că discuția se va concentra pe strategia în baschet.

 

🐾🏀 Strategia GHEPARZII e simplă: discuțiile lui Marcel Tenter vizează elitele, iar episodul al 7-lea al Interviurilor...

Posted by Gheparzii on Tuesday, June 9, 2020

*foto: eurohoops.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!