Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM Pitești trece de CSM Galați la capătul unui meci echilibrat

BCM Pitești trece de CSM Galați la capătul unui meci echilibrat

Într-o partidă găzduită de Sala Transilvania din Sibiu, BCM U Pitești a trecut de CSM Galați cu scorul de 72 la 68 și a obținut a doua victorie în cadrul turneului 4 al LNBM. 

Formații de start:

BCM Pitești – Gajovic, Jeremic, Jevtovic, Voinescu și Bishop;

CSM Galați – Hamilton, Sturanovic, Eads, Brown și Vlad.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, însă Jeremic a înscris de la distanță și a dus scorul la 10-6 în favoarea echipei sale. Diferența de 4 puncte s-a păstrat până la finalul primelor 10 minute de joc efectiv, moment în care tabela din Sala Transilvania indica scorul de 21-17 în favoarea lui BCM U Pitești.

Jevtovic a înscris primul coș al sfertului secund de la semidistanță, 23-17, iar Jeremic a scuturat plasa de la distanță și a întrerupt o perioadă de joc fără realizări ofensive, 26-17. Jevtovic a răspuns unui coș reușit de Vlad cu and-one și a mărit diferența la peste 10 puncte, 32 la 21. Gălățenii au mai redus din diferență grație eforturilor pe faza defensivă, iar cu 2 minute înainte de finalul primei reprize scorul era 34 la 29. În ciuda faultului tehnic obținut de Florin Nini, CSM Galați a continuat revenirea și s-a apropiat la doar 2 puncte la finalului sfertului secund, 36-34.

Vlad a egalat situația la 38 la scurt timp după reluarea partidei, iar Brown a dus Galațiul în avantaj cu o reușită de la distanță, scor 44 la 42. Costescu a cerut time out când echipa sa era condusă cu 46 la 44, dar tot CSM Galați a fost echipa care conducea pe tabelă la intrarea în sfertul decisiv grație unor reușite ale lui Bruncevic, 57-48.

Primul coș al ultimului act a fost semnat de Gheorghe după aproximativ 2 minute de joc, 57-50. Echipa de la Dunăre a răspuns bine, scorul a devenit 61 la 52, însă Măciuca a scos un fault antisportiv la Sturanovic în urma căruia echipa sa s-a apropiat la 4 puncte, 61-57.

Au urmat momente haotice de joc, în urma cărora Bishop a dus scorul la 65-63 cu mai puțin de 3 minute rămase de jucat din partidă. Vlad a fost faultat de Gajovic pe o aruncare de la distanță și a reușit să refacă diferența, 68-63. Același Vlad l-a faultat pe Gheorghe, care a transformat două libere și a dus scorul la 68-65. Brown a ratat o pătrundere, iar Jeremic l-a taxat cu o aruncare de la distanță, 68 la 68

După un time out solicitat de banca tehnică a lui CSM Galați, Brown a făcut fault în atac.

Ulterior, Jeremic și-a demonstrat calitățile de scorer și a înscris dezechlibrat, 70-68. Gălățenii nu au știut să profite de ultima șansă de a întoarce rezultatul partidei și Hamilton a făcut 5 secunde la repunere.

Același Jeremic, de la libere, a înscris ultimele puncte ale partidei și BCM U Pitești s-a impus în partida cu CSM Galați cu scorul de 72 la 68

Remarcați 

Nikola Jevtovic - 18 puncte, 8 recuperări; Tony Bishop - 17 puncte, 6 recuperări; Mladen Jeremic - 17 puncte; 

Maksim Sturanovic - 14 puncte, 6 recuperări; Tarik Bruncevic - 14 puncte; Jalen Brown - 13 puncte; George Vlad - 12 puncte; 

*foto: facebook BC CSU Sibiu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!