Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteşti vs. Energia, duel în Trivale între vecine de clasament

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.12.2015

BCM U Piteşti şi CS Energia Târgu Jiu vor da piept duminică seara la Piteşti în ultimul meci al etapei cu numărul 11 din LNBM, respectiv în ultimul meci al turului de campionat din întrecerea masculină. Duelul dintre cele două vecine de clasament va debuta la ora 18:00, nefiind televizat. 

Înaintea acestei partide directe, argeşenii şi gorjenii sunt vecini de clasament, însă sub linia primelor 8 echipe. Gazdele de mâine ocupă poziţia a 10-a cu 5 victorii şi 5 înfrângeri, acumulând 12 puncte, iar în acelaşi timp având şi penalizarea de 3 puncte din partea FRB. De cealaltă parte, Energia e pe locul 9 cu 4 meciuri câştigate şi 5 pierdute, respectiv un meci mai puţin disputat, restanţa cu CSM-U Oradea. 

Baschetbaliştii pregătiţi de Jovica Arsic vin după o victorie în campionat împotriva celor de la BC Timişoara, 69-57, şi vor încerca să lege cea de-a doua victorie la rând, însă acum dau piept cu o echipă pe val. Oltenii au bifat 2 succese în ultimele 2 runde, la Timişoara cu 84-70, respectiv în runda precedentă cu Steaua CSM, la Târgu Jiu, 79-76. Mai mult de atât, trupa lui Antonis Constantinides vine după o calificare la pas în faza secundă a FIBA Europe Cup, după ce a câştigat şi ultimul meci din sezonul regulat, 95-85, în Kazakhstan cu BC Astana. 

BCM U Piteşti şi CS Energia Târgu Jiu sunt două echipe care se cunosc destul de bine, jucând foarte multe partide în ultimii ani. Doar în sezonul anterior s-au duelat de 5 ori, Energia fiind echipa care s-a impus de fiecare dată. Mai exact, trupa gorjeană şi-a adjudecat partidele din sezonul regulat cu 83-60, în Trivale, respectiv, 87-80 în propriul fief. Apoi, cele două formaţii aveau să se întâlnească în sferturile de finală ale play-off-ului, acolo unde Troupe şi compania au defilat cu un sec 3-0 la general, după 76-74 şi 89-77 la Târgu Jiu, respectiv 86-65 la Piteşti. 

Per total, de la promovarea Energiei în prima ligă, în anul 2008, Piteştiul şi Târgu Jiu au dat piept de 17 ori, timp în care 11 victorii le-a revenit oltenilor, iar 6 argeşenilor. Ultima victorie a echipei din Trivale împotriva Energiei s-a consemnat în 26 februarie 2014, atunci când au câştigat din postura de echipă gazdă cu 87-84. 

Amfitrionii din această etapă caută astfel după o perioadă lungă de timp o victorie în faţa Energiei, respectiv victorie care să facă încet uitată penalizarea din partea Federaţiei pentru a urca uşor în clasament. De cealaltă parte, băieţii lui Constantinides sunt pe val în acest moment şi au nevoie la rândul lor de cât mai multe victorii pentru a repara debutul modest din campionat. Confruntarea de mâine va fi unda aprig disputată, care are toate premizele unui baschet spectaculos şi deschis, respectiv premizele unui joc echilibrat, care îşi va desemna câştigătoarea în ultimele minute ale întâlnirii. 

Partida de la Piteşti va fi arbitrată de un trio format din Laurenţiu Grigoraş, Laszlo Bukuresti şi Cosmin Prişcă, în timp ce comisar din partea Federaţiei Române de Baschet va fi Tiberiu Rist. 

*Foto: Facebook BCM U Pitesti

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești boby77 :

    Meci
    Vom avea meci greu, daca ne vom apara eficient si cu daruire orice va fi posibil. Ne trebuie un pivot mai abil, cu mai multa dexteritate. Dezavantajul este ca jucam doar cu 7-8 jucatori, fata de alte echipe. Hai, PITESTI.

    cu 8 ani în urmă (05.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!