Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pitești vs. Sibiu, duelul „vulturilor” în Trivale

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.10.2015

BCM U Pitești și CSU Sibiu vor da piept în runda cu numărul 5 din Liga Națională de Baschet Masculin, în intermediara de la mijlocul acestei săptămâni. Confruntarea se va disputa în fieful formației din Pitești, miercuri, 28 octombrie, începând cu ora 18:00. 

Dat fiind faptul că partidele dintre Steaua și Cluj, respectiv Energia și Oradea sunt amânate, duelul „vulturilor” de la Pitești poate fi considerat cel mai atractiv meci al rundei. Totuși, FRB și DigiSport au ales un alt meci pentru a fi televizat în detrimentul Pitești vs. Sibiu și anume Phoenix Galați vs. Dinamo București. 

Strict referitor la confruntarea de mâine din Trivale, cele două echipe sunt vecine de clasament, însă prin intermediul altor factori nu a celor sportivi. Mai exact, Piteștiul ocupă locul 11 cu 3 victorii și o înfrângere, având însă doar 4 puncte la activ, dat fiind faptul că au pornit în campionat cu un deficit de 3 puncte în urma unei depunctări. De cealaltă parte, Sibiul este pe locul 10 cu 5 puncte, o singură victorie și 3 eșecuri. 

Chiar dacă are același bilanț cu primele 5 echipe din campionat, BCM U Pitești va avea o misiune dificilă să prindă un loc cât mai bun de play-off din cauza respectivei depunctări. Băieții lui Jovica Arsic au cedat primul meci din noul sezon, 58-64 după prelungiri cu Craiova, însă mai apoi a reușit o serie de 3 victorii foarte importante, 100-88 cu Galați, 72-60 cu Dinamo, respectiv 114-92 cu Mediaș. În tot acest timp, Sibiul a debutat cu o victorie în fieful „lanternei roșii”, BC Timișoara, 61-53, însă mai apoi au urmat 3 insuccese la rând. După ce a pierdut pe teren propriu cu Steaua, 60-76, pentru elevii lui Dan Fleșeriu au urmat alte două partide infernale în compania Clujului și a Mureșului. Totuși, sibienii au lăsat o impresie foarte bună în urma acestor două confruntări, cedând victoria foarte greu. La Cluj au pierdut la 3 puncte diferență, în timp ce cu BC Mureș au cedat la un singur punct, după ce ultimul sfert l-au câștigat cu un neverosimil 40-22. 

Având în vedere situația prezentată mai sus, lăsând la o parte situația din clasament, BCM U Pitești nu va avea deloc o misiune ușoară împotriva trupei de pe Cibin, care caută prima victorie după o serie de 3 înfrângeri. Mai mult de atât, cele două formații s-au întâlnit și în presezon, la Memorialul „Elemer Tordai” de la Sibiu, acolo unde victoria le-a revenit ardelenilor, 88-86, după o repriză de prelungiri. 

În ultimii 10 ani, „vulturii” din campionatul românesc s-au întâlnit de 26 de ori, 17 meciuri fiind câștigate de Sibiu, 8 de Pitești, iar unul s-a terminat la egalitate. Ultimul duel direct oficial dintre Pitești și Sibiu s-a consumat tot în Trivale, cu ocazia partidei din finala mică a Cupei României 2014-2015, atunci când argeșenii s-au impus clar cu 81-66. În ediția precedentă de campionat, argeșenii și sibienii și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu: Sibiu vs. Pitești 83-76, Pitești vs. Sibiu 75-74. 

Până la ora actuală niciuna dintr echipe nu au anunțat probleme de lot, singura noutate fiind sârbul Igor Mijajlovic, ultima achiziție a celor de la CSU Sibiu. 

*Foto: Facebook CSU Sibiu

8 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Victorie!
    Sibiul chiar nu mi se pare o echipa rea. Va fi putin dificil sa trecem de ei, insa sunt sigur ca valoarea noastra e net-superioara. PS: Nu am vazut in niciun articol de la voi mentionat faptul ca BCM U a jucat toate meciurile in doar 5 jucatori straini!

    cu 8 ani în urmă (27.10.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Hai Pitesti!
    Sunt sigur ca ne vom impune! Avem un lot foarte valoros, jucatorii se inteleg mai bine de la meci la meci, staful tehnic al echipei e profesionist! M-as bucura ca la meciul de maine sa-l vedem macar cateva minute si pe Stamenkovici. Am o intrebare pentru fanii echipei, credeti ca putem termina in primele 6 dupa 22 de etape, tinand cont de aceste -3 pct? Hai BCM U! VIctorie!!!

    cu 8 ani în urmă (27.10.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    primele 6
    tot ce este posibil, dar daca vor mai fii multe meciuri precum cel cu Craiova exista riscul sa si ratam primele 8, parearea mea ca ar trebui facut ceva sa integram mai mult romanii in echipa (exceptand pe Tudor), dupa ce o sa revina si Stamenkovici acestea o sa fie si mai putine.
    P.S. Nu ma asteptam ca Tudor sa fie asa slab aveam sperante mari dar decate ori apare pe teren incepe declinul, cred ca si antrenorul a observat asta

    cu 8 ani în urmă (27.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Re
      Ai dreptate cu romanii, Vlaicu pare singurul care a facut ceva cand s-a aflat pe parchet, Negut joaca din ce in ce mai putin, Stancut in ultimul meci n-a fost jucat deloc, sper sa-l vedem si pe Balmus sau chiar Chirof. Primele 8 nu cred ca se pune problema pentru ca dupa cele 22 de etape vor mai fi 10 etape intre locurile 1-6 si 6-12. Daca am fi in primele 6 va dati seama ce atmosfera frumoasa am avea si de ce dueluri tari ne-am bucura! Plus ca daca terminam pe locul 7-8 jucam cu una de pe locurile 1-2. Mai e mult pana atunci dar...asa ca idee. Hai BCM U!!!

      cu 8 ani în urmă (27.10.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      tudor
      Cu parere de rau va aduc aminte ca atat eu cat si cativa suporteri mureseni v-am avertizat asupra lui aditzta. Din pacate atitudinea lui lipsita de profesionalism este continuata la Pitesti. Poate ar fi cazul sa "zboare " si sa se apuce de o meserie...

      cu 8 ani în urmă (27.10.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      re
      daca voi aveti parerea asta despre el, eu nu o am. nu e un fundas exceptional, dar ajuta echipa in aparare, nu face multe greseli in atac, e ok.

      cu 8 ani în urmă (27.10.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Victorie
    Sunt convins ca vom învinge fără probleme , e totuși o diferență clara de valoare intre loturile celor 2 echipe !

    cu 8 ani în urmă (27.10.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Sa vedem noul strain al lor cum joaca! Ca idee ar trebui sa marcam destul de mult! Lotul este straini + Tudor/Vlaicu! Restul sunt doar pentru liga 1- probabil vrem sa castigam anul acesta ca sa reducem din cheltuieli la anul!

    cu 8 ani în urmă (28.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!