Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. BC Mureș a triumfat în ultimele cinci confruntări directe cu U Mobitelco de pe teren propriu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.04.2012

BC Mureș întâlnește pe U Mobitelco Cluj-Napoca pentru a 24-a oară de la promovarea în Divizia A masculin, lucru consemnat în anul 2005. Meciul 3 al seriei pe care cele două echipe o dispută în primul tur al playoff-ului este unul decisiv pentru formația din Târgu-Mureș.

Bilanțul general al confruntărilor directe este de 14-9 pentru actuala campioană. Clujenii au 2-0 în actuala serie și mai au nevoie de un singur succes pentru a-și asigura locul în semifinale.

Este cea de-a doua serie de playoff pe care aceste formații o dispută. Prima s-a consemnat în urmă cu doi ani, U Mobitelco impunându-se cu scorul general de 3-2. Atunci toate meciurile au fost adjudecate de către formația gazdă. Acest lucru s-a confirmat și în primele două meciuri ale actualei serii.

Va fi cel de-al 11-lea meci între aceste formații la Târgu-Mureș. Până în prezent BC Mureș are un avantaj de 7-3. De notat că ultimul succes al lui U Mobitelco la Târgu-Mureș a avut loc pe 3 octombrie 2009, scor 55-82.

De atunci s-au consemnat alte cinci confruntări oficiale la Târgu-Mureș. Două în playoff, una în Cupa României respectiv două în sezonul regulat al Diviziei A. Toate au fost câștigate de către BC Mureș.

Interesant este că înaintea demarării acestei serii în precedentele nouă confruntări directe, indiferent de locație sau competiție, BC Mureș s-a impus de șapte ori, iar U Mobitelco de doar două.

Va fi al 4-lea meci direct între antrenorii celor două echipe. Actualmente Marcel Țenter are două victorii, iar Srecko Sekulovic doar una.

Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!