Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. Clujenii caută revanşa împotriva tigrilor din Târgu Mureş

Emil Pop

Emil Pop
10.04.2012

 

 Sala Sporturilor, Horia Demian

 DigiSport 3
(miercuri, 18:00;
 joi, 20:00)

 
 20-8   Fișă meci   19-9

Seria dintre U-Mobitelco BT Cluj-Napoca şi BC Mureş Târgu Mureş se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci partide debutând miercuri la Cluj-Napoca cu începere de la ora 18. Al doilea meci se va disputa la 26 de ore distanţă şi anume joi, de la orele 20, în aceaşi locatie: Sala Sporturilor “Horia Demian”. Seria se va muta la Târgu Mureş cu meciuri programate miercuri 18.04 si joi 19.04. În cazul în care nici una din echipe nu acumulează 3 victorii, meciul decisiv se va disputa la Cluj-Napoca pe data de 22 aprilie.

Clujenii au încheiat campionatul pe locul 3 cu 20 de victorii şi 8 înfrangeri iar mureşenii au ocupat locul 6 cu 19 victorii şi 7 înfrangeri. Pardidele directe au fost caştigate de mureseni: în tur la Târgu-Mureş a fost 75-68, ca în retur la Cluj-Napoca scorul să fie de 54-76 dupa o partidă în care mureşenii au demonstrat că formeaza una dintre cele mai solide grupări ale campionatului. Cele două echipe s-au întalnit de 21 de ori, clujenii fiind în avantaj cu 3 victorii, bilanţul general este de 12-9. In play-off cele două formaţii s-au mai întalnit o dată în ediţia 2009-2010, când a fost nevoie de disputarea meciului decisiv, clujenii câştigând seria cu 3-2.

Probleme de lot au fost şi mai sunt la ambele grupări. Silvăşan şi Chetreanu de la clujeni respectiv Adrian Tudor de la mureşeni, au revenit pe parchet în ultimele etape ale returului după probleme medicale ce i-au ţinut departe de teren. In acest campionat Silvăşan a evoluat doar 12 partide, Chetreanu 11 iar Tudor a jucat în 18 partide în medie aproape 10 minute pe meci. De la clujeni va lipsi în continuare Tyler Morris, iar la mureşeni s-a anuntat de catre conducerea clubului dispariţia misterioasă a lui Jujuan Cooley, singurul jucător titular în toate cele 28 de partide disputate în campionat. Jucătorul american este cel mai eficient jucător al mureşenilor acumulând 16,8 puncte în cele mai multe minute jucate, Cooley a jucat aproape 34 minute în medie pe partidă.

Antrenorul principal al clujenilor  Marcel Ţenter  a avut  la dispoziţie 16 jucători pe parcursul campionatului dintre care 7 străini, Rob Thomson unul dintre jucatorii de baza ai echipei campioane în 2011 a părăsit echipa după două etape dedicându-se familiei. La echipa de pe Someşul-Mic, conform statisticilor de final de campionat, doar 4 jucatori au jucat în peste 25 de partide şi doar 9 în peste 14 partide, pe cand la mureşeni nu mai putin de 7 jucători au jucat peste 25 de partide şi 10 în peste 14 dintr-un total de 13 jucatori puşi la dispoziţia echipei mureşene. Antrenorul principal Srecko Sekulovic are probleme mari privind  formula de echipă fară principalul coordonator de joc. Echipa mureşană s-a bazat în acest campionat mult pe Cooley, Forte, Stanescu şi Watson care au medii de peste 30 de minute, iar alţi 3 jucatori Lapuşte, Dumitru şi Pekovic au medii de aproximativ 20 minute. Adrian Tudor coordonatorul secund al echipei a fost folosit puţin în acest campionat. De partea cealaltă, echipa clujeana  în acest campionat s-a bazat pe Krstanovic, Lawrence, Mijovic si Dykes cu medii în jurul la 30 de minute şi pe Lagrange şi Mihai Paul care au acumulat medii de aproximativ 25 minute pe meci.

Statistica echipelor este destul de apropiată: procentaje asemănătoare la aruncări 55% la 2 puncte şi aproximativ 34% la 3 puncte, numărul recuperărilor este sensibil egal aprox. 37,  la fel şi numărul posesiilor pierdute – 14. Diferenţă semnificativă apare  doar la pase decisive unde clujenii au reuşit în medie 18,7 faţă de 15,9 a mureşenilor.

Partida este deschisă oricărui rezultat şi cred că nu greşesc prea tare afirmând că seria este deschisă oricărui rezultat.

Meciul va fi oficiat de catre arbitri internaţionali: Marius Udrică, Fabiana Niţu şi Alin Faur, iar comisar este d-nul Marius Marinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!