Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. CSU Ploiești se impune în fața lui CSM Oradea, scor 71-63, în meciul inaugural al seriei din primul tur

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.04.2012

 71-63

 20-15, 16-12, 25-15, 10-19

 1-0  Fișă meci  0-1 

CSU Asesoft Ploiești a învins pe CSM Oradea, scor 71-63, în meciul de deschidere al seriei pe care cele două formații o dispută în primul tur al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin. Meciul a fost transmis în direct pe DigiSport 3. 

Arnautovic a început cu Vlahovic și Szijarto în garnitura de start, respectiv cu Dzambic în afara lotului pentru acest meci. În schimb, Achim a început în formula consacrată chiar dacă în efectivul de jucători ai bihorenilor s-a regăsit Navickas. Astfel, Levi s-a apărat la Lupusavei, iar Vlahovic la Maric. Debutul jocului este unul echilibrat, cu un ritm foarte lent, ambele mizând pe jocul pozițional. Asesoftul are avantajul pe tabela de marcaj, însă Oradea răspunde.
Între timp pivoții celor două echipe, Tica respectiv Topcov, comit câte două greșeli personale fiecare. Pe fondul modificărilor efectuate Ploieștiul realizează un parțial de 5-0 și se desprinde pentru prima dată în acest joc. Oaspeții strâng la o lungime după prima reușită a lui Pesic, însă Szijarto alimentează un parțial de 7-0 cu un coș de trei puncte. Hargrove marchează foarte elegant și îl forțează pe Achim să ceară primul timp de odihnă la scorul de 18-10. Secvența se termină prin coșul de sus ce a purtat semnătura lui Bgdan Țibîrnă după ce Burlacu a comis a 2-a greșeală personală. După 10 minute de joc scorul era de 20-15.

Oradea joacă cu al 3-lea pivot din cel de-al doilea minut, Lazar luându-i locul lui Țibîrnă. Gazdele comit trei greșeli de echipă după doar un minut de joc, dar și orădenii întâmpină probleme în a se apăra corect. Ploieștiul găsește soluții de a se menține în avantaj, dar acest lucru se datorează în mare măsură impreciziei de la linia de pedeapsă din partea jucătorilor orădeni. Aceștia au irosit cu seninătate opt aruncări de pedeapsă. De asemenea, faza de finalizare pe atac pozițional nu a funcționat pentru oaspeți.
În schimb, deși a avut probleme cu greșelile personale, iar Szijarto a comis două faulturi dure, fiind sancționat o dată cu greșeală antisportivă a înscris mai des din acțiune, prin Tica din interiorul semicercului, respectiv Vlahovic de la distanță după ce a fost lăsat complet liber. Ploieștiul se desprinde la șapte lungimi în condițiile în care adversarul a avut trei minute de joc în care nu a marcat deloc. Achim a cerut al doilea timp de odihnă. 
Hargrove se evidențiază cu o nouă reușită frumoasă, dar Markovic provoacă a 3-a greșeală personală la Burlacu pentru a coborî diferența sub zece lungimi. Astfel, scorul la jumătatea confruntării era de 36-27.

Vladimir Tica a marcat de două ori din acțiune în debutul reprizei a doua, dar Silviu Lupusavei a replicat cu o finalizare pe pătrundere urmată de o reușită de la semidistanță. Pivotul ex-iugoslav al prahovenilor continuă să puncteze, iar Topcov nu găsește soluții de a-l încetini și comite cea de-a 4-a greșeală personală. Ambii centri sunt retrași pe bancă în minutul 24, la scorul de 46-31. Cepulis mărește diferența printr-un coș de trei puncte, iar Cristiam Achim se vede nevoit să ceară timp de odihnă.
După reluare Lupusavei aduce primul coș de trei puncte al oaspeților în acest meci, dar replica vine prompt de la Vlahovic, care duce scorul la 57-36. Milos Pesic marchează ultimele puncte ale vizitatorilor în această perioadă, dar ultimul cuvânt îi aparține lui Darius Hargrove. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 61-42.

Primul punct al secvenței decisive este marcat de către Hargrove, iar Țibîrnă este autorul primului coș din acțiune. El a fost servit foarte bine de Lupusavei pentru a finaliza acrobatic pe o situație în care a fost faultat. Navickas în secondează cu o reușită din aruncare, prima transformată de baltic în acest meci, iar Markovic transformă două aruncări libere pentru a strânge la 13 lungimi pe tabela de marcaj, în minutul 34. Santana răspunde imediat cu o aruncare de trei puncte respectiv cu o pătrundere. Țibîrnă marchează pe un semicârlig, printr-un procedeu de pivot, însă orădenii uită să se apere, iar Căpușan finalizează prin slam dunk.
Navickas înscrie de la distanță, Pașca împarte două libere, iar fundașul baltic al orădenilor aduce alte două puncte de la linia de pedeapsă în condițiile în care prahovenii nu se mai întrebuințează serios și nici nu mai punctează până la final. Oradea reușește un parțial de 10-0 cu care meciul se termină la scorul de 71-63.

Remarcați
Ploiești - Tica 16 puncte, 4 recuperări, Hargrove 15 puncte, 7 recuperări, Vlahovic 10 puncte, 4 pase decisive
Oradea - Țibîrnă 15 puncte, 8 recuperări, Markovic 11 puncte, 8 recuperări, Navickas 9 puncte, 5 recuperări.

CSU Ploiești are 1-0 la general. Meciul 2 se dispută joi (12.04), tot la Brazi.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe soreli :

    Remarcati ??
    Ati povestit foarte frumos , d-le Adrian , acest meci . Totusi nu i-ati mentionat la remarcati pe ce trei arbitri care au avut un rol important la castigarea primului meci de catre echipa din Ploiesti .Frumoasa maniera de arbitraj , intradevar. In primele 3
    sferturi s-a fluierat aproape tot timpul impotriva CSM Oradea. S-a trecut cu vederea de nenumarate ori jocul dur al "amfitrionilor", dar fiecare atingere , ca de pana , a sensibililor ploiesteni a fost fluierata . Felicitari d-lui Ghita ptr. modul in care a tras sforile.

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    @soreli
    Ce meci ai urmarit :) ?

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    WTF?
    chiar ca.. la ce meci te-ai uitat? din partea mea domnii arbitri pot sa se duca sa se impuste.. unul arata antisportiv, celalalt da repunere.. sau alta buna.. fault in atac in semicerc ;-).. deci stai tu linistit..

    cu 12 ani în urmă (11.04.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    cata
    Sunt suporter oradean si am vazut meciul. Din pacate baietii nostri au fost foarte, foarte slabi, o diferenta reala in acest meci era de 15-20 puncte. Nu cred ca arbitri au influentat rezultatul desi au avut decizii foarte ciudate.

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!