Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. CSU Ploiești și CSM Oradea se confruntă la Brazi în deschiderea seriei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.04.2012

 

 Sala Sporturilor, Brazi 

 DigiSport 3
(miercuri, 20:00;
 joi, 18:00)

 
 20-8   Fișă meci   20-8 

CSU Asesoft Ploiești primește vizita lui CSM Oradea în cursul serilor de miercuri (11.04) și joi (12.04), la startul seriei pe care cele două formații prim divizionare o dispută în primul tur al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Se întâlnesc ocupantele locurilor 4 și 5 la încheierea sezonului regulat. Cele două protagoniste au avut parte de același bilanț general (20-8), respectiv de un parcurs identic atât pe teren propriu (11-3) cât și în deplasare (9-5).

Deosebirile sunt însă esențiale. Prahovenii se află la capătul celui mai modest sezon regulat din ultimii opt ani, fie că vorbim despre bilanț sau clasare. În schimb, bihorenii se află la capătul celei mai prolifice prime faze a unui sezon competițional prin prisma acelorași aspecte, bilanț și poziționare în clasament.

Se vor confrunta o echipă care își propune câștigarea campionatului respectiv o formație care se ghidează după o rețetă proprie și sănătoasă, care și-ar dori să producă surpriza, dar care a realistă că prin prisma adversarului hărăzit acest lucru e foarte greu de realizat.

CSU Ploiești beneficiază de avantajul terenului propriu în seria cu CSM Oradea datorită victoriei mai consistente din confruntarea directă consemnată în sezonul regulat. Prahovenii au avut un parcurs excelent în retur, iar bihorenii au terminat sezonul regulat pe cai mari.

Prin prisma formei sportive, a jocului prestat și calității jucătorilor respectiv a jocului colectiv, seria Ploiești - Oradea se anunța foarte interesantă și de urmărit pentru un ochi format, pasionat de baschetul ordonat, bine regizat. La prima vedere este un duel între apărarea agresivă a Asesoftului și jocul ofensiv foarte bine legat al CSM-ului.

Dado Arnautovic dispune de o rotație mai lungă însă e limpede că într-un joc echilibrat miza se va pune pe Burlacu și Hargrove. De asemenea Tica este un jucător foarte greu de contracarat pentru o echipă din Divizia A, în condițiile în care aruncările lui Cepulis nu pot fi omise sau desconsiderate de apărarea adversă.

Cristian Achim a implementat un sistem colectiv extrem bine pus la punct. Pe faza ofensivă circulația mingii este asigurată de faptul că Oradea are jucători de creație nu doar la poziția 1. Cu siguranță oamenii pe care ardelenii vor miza în această serie sunt Pesic și Lupusavei, însă nu trebuie omis aportul altor jucători mai puțin mediatizați și mai puțin vizibili direct în joc.

Avantajul terenului propriu este cu atât mai important în această serie cu cât Oradea nu a izbutit să se impună niciodată în deplasare atunci când adversar a fost CSU Asesoft Ploiești. Istoria consemnează opt astfel de confruntări: șapte în sezonul regulat și una în playoff. În sezonul regulat s-a consemnat scorul de 78-66, după ce în tur, la Oradea, gazdele s-au imps cu scorul de 86-79.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!