Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. Energia Rovinari și-a propus revanșa împotriva medieșenilor

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
17.04.2012


 

Sala Sporturilor Tg-Jiu 

miercuri 18.04, ora 18.00

       0-2 

 Fișă meci   2-0 

 

Energia Rovinari va disputa mâine cea de-a treia confruntare în cadrul play-off-ului. Echipa gorjană va primi vizita celor de la Gaz Metan Mediaș într-o partidă desfășurată la Sala Sporturilor din Tg-Jiu, cu începere de la ora 18.00.

Gorjenii speră să se revanșeze în fața adversarilor medieșeni care le-au administrat acestora două înfrânegeri consecutive în săptămâna precedentă cu scorurile de 84-69, respectiv 86-71. Diferența de scor, 15 puncte, nu a fost una întâmplătoare întrucât a venit pe fondul unui joc slab gestionat de elevii lui Slobodan Nikolic pe finalul celor două partide.

În prima partidă, presiunea play-off-ului și-a spus cuvântul asupra echipei conduse de Slobodan Nikolic, aceștia cedând după întâia repriză, în ciuda unui echilibru strâns pe tabela de marcaj. O situație similară a avut loc și în meciul doi, dar de data aceasta diferența fiind jocul mult mai prolific al echipei oaspete pe ambele faze, de atac, respectiv apărare. Chiar și așa, gestionarea ecartului mic sau chiar a avantajului a reprezentat o problemă pentru gruparea de pe locul 8, care a cedat în urma unor alegeri greșite în ofensivă.  

În altă ordine de idei, chiar dacă este conștientă de șansele minime pe care le are privind avansarea în turul 2 al competiției, Energia își dorește cu ardoare o revanșă împotriva medieșenilor. Condusă cu scorul general de 4 la 0 în cadrul stagiunii 2011/2012, echipa gorjană este ferm convinsă de dificultatea meciului pe care îl are în față, însă recunoscătoare în fața publicului gorjan căruia speră să îi ofere o dublă manșă pe teren propriu.

La poulul opus, grijile sunt considerabil mici, având în vedere cele întâmplate în propriul fief. Medieșenii vin hotărâți pentru a încheia această serie, în speranța unei zile în plus de odihnă. Acest lucru este motivat mai ales de misiunea grea pe care ar putea-o avea în fața oponentul din semifinale, și anume Asesoft Ploiești.  

Dacă vorbim despre atuuri în această partidă, este clar că aceste există și de o parte și de alta, în ciuda faptului că vizitatorii pornesc cu prima șansă. Un avantaj pentru echipa condusă de Nikolic senior ar putea constitui terenul propriu și publicul numeros de care formația dispune la fiecare meci. De partea cealaltă, un beneficiu cert al grupării de pe Târnava Mare este banca de rezervă considerabil mai mare ca a formației rivale. Totodată, spre deosebire de echipa din Tg-Jiu, deficitară sub panou după plecare lui Rajko Kljajevic, medieșenii vor avea în persoana lui Ivan Zigeranovic, a lui Ivan Ivanovic, rspectiv a lui Ionuț Drăgușin un sprijin prețios atât în apărare cât și în atac.

Tudor Dumitrescu va fi piesa însemnată absentă din angrenajul echipei medieșene, piesă care în meciurile precedente ar fi putut făce diferența din spatele semicercului. Chiar și așa, formația gorjană pentru care lipsa jucătorului român ar fi putut constitui un atuu cert, nu a știut să profite în niciuna dintre confrutările pe care le-a disputat la Mediaș. Rămâne însă de văzut dacă terenul propriu va putea face minuni în această privință.

În cele din urmă, confruntarea se anunță una interesant de urmărit, întrucât ambele echipe vor încerca să creeze ca și până acum un spectacol baschetbalistic. În cadrul acestuia, jucători emblematici precum Deven Mitchell sau Titus Nicoară, respectiv Louis Darby și Porter Troupe se vor înfrunta sub o miză aparent importantă doar pentru echipa oaspete.

Partida va fi oficiată de Dima Gabriel, Alin Roșu, și Liviu Ioniță. În cazul unei victorii venite pe mâna echipei gazdă, meciul va fi arbitrat de aceeași brigadă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!