Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. Oradea în fața eliminării. Ploieștiul speră la zile suplimentare de odihnă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.04.2012

 Arena Antonio Alexe, Oradea

 miercuri (18.04), ora 18:30
 DigiSport 2

 0-2   Fișă meci   2-0 

CSM Oradea primește vizita echipei CSU Asesoft Ploiești în Meciul 3 al seriei pe care aceste formații o dispută în primul tur al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Seria se desfășoară în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, jocul următor fiind decisiv pentru bihoreni în condițiile în care aceștia au cedat primele două dueluri desfășurate la Brazi.

Formația pregătită de către Dado Arnautovic a profitat de avantajul terenului propriu pentru a se impune cu 71-63, respectiv 64-62 în meciurile 1 respectiv 2 ale seriei. Cele două confruntări s-au desfășurat sub auspicii complet diferite, însă cu același deznodământ.

În primul joc formația gazdă a controlat jocul dar și situația pe tabela de marcaj pentru ca Oradea să încheie mai bine în așa fel încât proporțiile scorului să fie limitate. Apoi, la doar 22 de ore distanță, bihorenii au prestat cu totul altfel, jucând extrem de bine în apărare, pe fondul unul sistem defensiv foarte bine dispus și care a dat mari bătăi de cap adversarului. Totuși, o eroare individuală, respectiv incapacitatea de a recupera sub propriul coș pe faza decisivă a meciului i-a privat pe bihoreni de un succes de proporții. Acest lucru se datoarea și reușitei lui Arvydas Cepulis din penultima secundă de joc.

CSM Oradea are o misiune extrem de dificilă, toată presiunea apăsând acum asupra elevilor lui Cristian Achim. Pe de altă parte, ținând cont de renumele și prestigiul adversarului, echipa ardeleană ar putea juca acest meci cu gândul că nu are nimic de pierdut. Cu siguranță bihorenii vor miza pe aportul publicului, care în acest sezon a purtat echipa spre victorie în mai multe rânduri.

În schimb, CSU Ploiești va dori să șteargă ultima impresie în special din punct de vedere ofensiv pentru a-și grăbi accesul în faza următoare și totodată pentru a beneficia de cel puțin o zi în plus de odihnă față de adversarul pe care l-ar putea întâlni în semifinale. Cert este că Asesoft nu va resimți niciun fel de presiune în partida de miercuri. Acest lucru se explică prin faptul că se va afla la prima, dintr-un maxim posibil de trei, încercare de a pune punct acestei serii.

Tactic se anunță un nou meci lent, cu atac pozițional și în cadrul căruia ambele echipe vor fi solicitate și obligate să muncească pentru absolut tot ce vor obține. Din punct de vedere al ritmului și a intenției de a juca mai accelerat, Ploiești pare să aibă un avantaj, dar echipa din Oradea a avut mai multe meciuri pe teren propriu în cadrul cărora și-a asumat mai multe lucruri decât a făcut-o în jocurile susținute departe de casă.

Din punct de vedere medical nu există probleme ieșite din comun. Oradea nu va putea miza nici de această dată pe Vasile Ștefan, însă niciun alt jucător nu va absenta. CSU Ploiești nu are accidentați, antrenorul având de ales între cei șase jucători străini eligibili. Foarte probabil Rade Dzambic va fi sacrificat încă o dată. Cealaltă variantă plauzibilă ar fi Drasko Albijanic.

Ultima confruntare desfășurată la Oradea s-a derulat în etapa a 2-a din sezonul regulat al actualei ediții de campionat. CSM a învins atunci cu scorul de 87-79. Scorul general al confruntărilor directe din acest sezon este de 3-1 pentru CSU Ploiești. Prahovenii au o serie de trei succese consecutive asupra bihorenilor, toate aceste meciuri desfășurându-se la Brazi.

Meciul va fi oficiat de o brigadă de arbitri formată din Alin Faur (Timișoara), Fabiana Nițu (Sibiu) și Laszlo Bukuresti (Sovata). Dacă va fi necesar, Meciul 4 este oficiat de aceeași brigadă de arbitri.

1 comentariu la aceasta stire:
  • observator :

    sperante....
    Este dreptul lor sa aiba sperante,dar si Oradea are dreptul la Replica,asa ca dreptul la odihna este respectat dar nu si de oradeni.BAFTA,BAFTA CSM ! asteptam Victoria!

    cu 12 ani în urmă (17.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!