Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. Posibile absențe importante la Meciul 3

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.04.2012

La mijlocul acestei săptămâni este programat Meciul 3 al turului inaugural în playoff-ul Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Într-o serie avem certitudinea că se va disputa și Meciul 4, însă în celelalte trei confruntări acest lucru depinde de deznodământul partidelor ce vor avea loc miercuri (18.04), la Târgu Jiu, Târgu-Mureși respectiv Oradea.

Trebuie notat faptul că în cele trei serii care s-ar putea încheia în numărul minim de jocuri, formația gazdă este cea obligată să învingă pentru a-și prelungi sezonul.

Meciurile de miercuri și joi pot fi influențate de o serie de factori. Unul dintre ei în reprezintă disponibilitatea unor jucători.

Astfel, o serie de formații sunt confruntate cu probleme medicale. Cel mai grav afectată este CSM București. Aflată la egalitate cu BC Timișoara, echipa lui Hristu Șapera nu va putea miza, foarte probabil, pe contribuțiile lui Virgil Căruțașu (foto) și Andrei Vizitiu. Astfel, bucureștenii au o gaură foarte mare pe poziția 4, exact așa cum s-a întâmplat la Meciul 2, desfășurat la Timișoara. În schimb, Predrag Badnjarevic are lotul ferit de accidentări serioase dar el va trebui să aleagă din nou între cei șapte străini pe care îi are la dispoziție la ședințele de antrenament. Foarte probabil cei sacrificați vor fi din nou Nenad Markovic și Sime Spralja.

CSM Oradea nu va putea să mizeze pe Vasile Ștefan, jucător care nu a evoluat nici la Brazi, în primele două jocuri ale seriei cu CSU Ploiești. Bihorenii au fost afectați de probleme medicale cu Bogdan Țibîrnă și Sasha Topcov, primul ratând Meciul 2, însă există șanse foarte mari ca cei doi să evolueze miercuri. De cealaltă parte, Dado Arnautovic nu are absențe cauzate de accidentări, însă va trebui să-și aleagă străinii cu care va aborda Meciul 3. Foarte probabil el va alege între Rade Dzambic și Drasko Albijanic, dar ținând cont de cum s-au derulat primele două jocuri e foarte probabil ca primul să fie sacrificat din nou.

BC Mureș nu îl mai are la dispoziție pe JuJuan Cooley însă acest lucru s-a întâmplat și în partidele care au deschis seria cu U Mobitelco Cluj. Alte probleme medicale nu există la alb-albaștri. În schimb, Marcel Țenter nu îl va avea nici de această dată pe Tyler Morris și se ridică semne de întrebare dacă Paul Chetreanu va debuta în playoff-ul actual. În plus, U Mobitelco are șase străini în componență, cea mai plauzibilă variantă de sacrificiu fiind pivotul Philip Jones.

Energia Rovinari a rămas în patru jucători străini după despărțirea de Rajko Kljajevic. Evident rotația echipei a scăzut cu un om în aceste condiții, dar niciunul dintre cei șapte oameni din efectivul de bază nu se confruntă cu probleme. Gaz Metan Mediaș nu îl are la dispoziție nici pentru deplasarea de la Târgu Jiu pe Tudor Dumitrescu. Sunt mici șanse ca el să mai evolueze în această serie și chiar în tot playoff-ul. Alte absențe nu există pentru Gaz Metan.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!