Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. Timișoara la cel de-al 6-lea meci decisiv. București joacă prima serie și primul decisiv

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.04.2012

Primul Meci 5 al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12 se va desfășura duminică (22.04), la Sala Constantin Jude din Timișoara. Protagoniste vor fi BC din localitate și CSM București.

Dacă pentru formația din capitală aceasta este prima serie din scurta istorie pe prima scenă a baschetului românesc, totodată primul joc decisiv, pentru BC Timișoara lucrurile se prezintă astfel.

Leii din Banat au jucat deja cinci serii complete. Adică au disputat meci decisiv. Ei au câștigat de trei ori acest meci și l-au pierdut în două rânduri.

Astfel, Timișoara a pierdut cu scorul general de 2-1 în primul tur al playoff-ului în ediția de campionat 2006/7 pe mâna lui U Mobitelco Cluj-Napoca. Un an mai târziu bănățenii au pierdut tot cu 2-1 și tot în primul tur pe mâna lui Rapid București.

Au urmat seriile victorioase. Două dintre ele în sezonul competițional 2008/9. Alb-violeții au învins pe Energia Rovinari cu scorul general de 2-1 în primul tur, pentru ca în semifinale să dispună cu 3-2 de CS Otopeni.

În fine, în sezonul competițional 2009/10, BC Timișoara a dispus de CSU Atlassib Sibiu cu scorul general de 3-2 în primul tur al playoff-ului.

La modul general, de la implementarea sistemului cu cel mai bun din cinci meciuri, în primul tur al playoff-ului se dispută cea de-a 3-a serie completă. Primele două s-au consemnat în sezonul 2009/10. Atunci chiar BC Timișoara a învins în deplasare pe CSU Sibiu, scor 78-75.

În schimb, U Mobitelco Cluj-Napoca a învins pe BC Mureș, scor 85-58, pe teren propriu în Meciul 5 al seriei din primul tur al playoff-ului 2010.

Așadar, BC Timișoara are 2-1 în meciurile de playoff care au închis o serie la Sala Constantin Jude. Leii din Banat au cedat cu U Mobitelco Cluj, dar au învins Energia Rovinari respectiv CS Otopeni.

CSM București nu a jucat niciun meci decisiv, dar va miza pe experiența lui Claudiu Fometescu și parțial pe cea a lui Virgil Căruțașu (incomplet refăcut) pentru a încerca victoria în Meciul 5 de la Timișoara. De notat că formația pregătită de către Hristu Șapera se află la primul meci decisiv în acest sezon competițional. Reprezentanta capitalei a avut șansa de a închide seria în cursul zilei de joi (19.04), însă nu a fost condusă deloc la general până în acest moment.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!