Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff. Absențe de marcă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.04.2012

Playoff-ul Diviziei A la baschet masculin demarează miercuri (11.04). În cursul săptămânii actuale vom avea parte de primele două meciuri ale seriilor din cadrul turului inaugural al fazelor eliminatorii.

Cele opt echipe rămase în competiție se concentrează asupra adversarului stabilit ca urmare a finalizării fazei regulate. De asemenea, fiecare echipă în parte trebuie să socotească cu problemele de efectiv existente în propria echipă, respectiv în formația adversă.

În momentul de față, cel puțin pe baza informațiilor de care dispunem la ora actuală, există trei echipe care nu au nicio problemă de efectiv. Sau cel puțin nu este vorba despre accidentări ori probleme care să implice absența oamenilor din rotație la ședințele de antrenament respectiv la meciurile propriu-zise. Aceste echipe sunt BC Timișoara, CSU Ploiești și Energia Rovinari.

Bănățenii au șapte jucători străini în efectiv, iar antrenorul Badnjarevic va trebui să aleagă. Mai mult ca sigur Markovic va fi sacrificat din nou, iar al doilea se va decide între Sarovic și Spralja, cu precizarea că primul are în mod evident șanse mai mari a de prinde echipa la jocurile cu CSM București.

Prahovenii au șase oameni de altă cetățenie decât cea română. Arnautovic va trebui să aleagă, decizia urmând a se lua, mai mult ca sigur, între fundașul Dzambic și pivotul Albijanic. Rămâne de văzut pentru ce va opta tehnicianul Asesoftului, însă hotărârea ar putea fi influențată de problemele de efectiv din angrenajul formației adverse.

În fine, Energia Rovinari este o echipă care nu resimte probleme de efectiv și nici nu este în situația de a alege jucătorii străini. Nikolic are cinci oameni pe care îi va folosi cu siguranță.

Există o serie de echipe care mai mult ca sigur nu vor avea la dispoziție cel puțin un om la startul playoff-ului și foarte probabil până la încheierea sezonului, Indiferent cân se va încheia el pentru aceste formații. Este vorba despre Gaz Metan Mediaș, U Mobitelco Cluj respectiv BC Mureș. Motivele sunt diferite.

Dumitrescu a recidivat, având o hernie de disc de proporții care îl împiedică să joace. Astfel, Teleabă nu va putea miza pe cel mai rutinat jucător român, un veritabil pericol din spatele semicercului și un jucător care a demonstrat de-a lungul timpului cât de bine de simte în playoff.

Campioana în exercițiu, U Mobitelco Cluj, nu îl va avea la dispoziție pe Morris. Conducătorul de joc american a suferit o operație la ligamentele încrucișate ale genunchiului, iar la ora actuală se află în proces avansat de refacere. Totuși, șansele ca el să se afle pe parchet la un meci oficial în acest sezon sunt spre zero. Pe de altă parte, Țenter are de ales între cei șase jucători străini apți. La prima vedere e destul de evident faptul că Jones va fi sacrificat, dar în funcție de necesități și eventuale noi probleme de efectiv, în echipa Clujului ori a adversarului, Clujul e posibil să apeleze și la centrul american.

În schimb, BC Mureș nu va putea miza pe cel mai longeviv jucător american din Divizia A masculin. Cooley, conducătorul de joc al ardelenilor, a părăsit echipa după încheierea sezonului regulat și nu este dispus să revină la echipă. Motivele nu sunt cunoscute cu exactitate la ora actuală, dar cu siguranță că și aflarea acestora nu va rezolva problema absenței jucătorului care a bifat câte 40 minute de joc în atâtea meciuri pe parcursul ultimilor ani. Acum, Sekulovic va trebui să găsească soluții de avarie pentru a acoperi acest gol. În plus, alb-albaștrii au doar patru străini.

În fine, există o a 3-a categorie de echipe. În care se regăsesc CSM București și CSM Oradea. Ambele au câte un semn mare de întrebare, iar cu puțin mai mult de 48 ore înaintea Meciului 1 condiția lor nu este sigură în proporții covârșitoare.

Echipa lui Șapera a terminat sezonul regulat fără Căruțașu, jucător care e posibil să încerce să joace cu Timișoara în primul tur al playoff-ului. Un jucător esențial în formația din capitală și care poate oferi o mare mână de ajutor oamenilor importanți ai CSM-ului pe ambele faze ale jocului. De asemenea, bucureștenii trebuie să țină cont, în aceeași măsură, de problema lui McKenzie. Un jucător foarte important din punct de vedere al prezenței la interior în special pe faza defensivă dar foarte util la recuperare sub ambele coșuri.

În schimb, Oradea are un semn de întrebare cu privire la fundașul Navickas. Titularul poziției 1 în perioada în care nu a fost deranjat de probleme medicale este un om care oferă o rotație ce oferă mai puține minute, dar mai intense celorlalți doi fundași ai echipei. Dacă balticul va putea să joace sau nu este greu se spus. Elevii lui Achim au terminat sezonul regulat cu patru străini și au izbutit să învingă, printre altele, pe Gaz Metan Mediaș. Dar playoff-ul este altceva, iar adversarul unul infernal.

Foto 1: www.opiniatimisoarei.ro
Foto 2: Nagy Melinda (www.u-mobitelco.ro)
Foto 3: Radu Roșca (www.staychill.net) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!