Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Poli Iași își ia revanșa în fața Științei București

Costin Marinescu

Costin Marinescu
30.03.2013

79 - 81
18-22, 16-20, 30-13, 15-26
  Statistica  

Politehnica Iași a câștigat cu 81 - 79 partida cu Știința București din etapa a VII-a a fazei a doua a Ligii 1 masculin.

Grație unui procentaj de 60% la aruncările de trei puncte, oaspeții au condus la pauză cu 42 - 34. Ionuț Hurjui a înscris 4 coșuri de la mare distanță din 6 încercări și a condus o echipă a Iașiului ce a marcat ori de câte ori a jucat combinativ, fără grabă sau pătrunderi inutile. Știința a fost ținută în joc de Dragoș Brânză și Oynur Musledin, care au combinat pentru 25 din totalul punctelor bucureștenilor din prima parte, dar și de indolența ieșenilor din apărare, elevii lui Zoly Safar reușind8 recuperări ofensive.

Sfertul trei a întors însă soarta meciului. Gazdele și-au adus aminte cum au câștigat în tur și au marcat 7 coșuri de trei puncte. Prin acest procedeu, Vlad Jiscanu a dat startul unui run de 16 - 0 la care au contribuit  și Musledin, cu 5 puncte, și Aniculesei, cu două coșuri consecutive de la mare distanță. Astfel, după 4 minute și jumătate de joc din repriza secundă, Știința conducea cu 50 - 44. Amarghioalei oprește iureșul bucureștean printr-un coș cu fault, iar Mădălin Nicolae apropie Iașiul la 1 punct, 50 - 49, dar Aniculesei, o dată, și Zarojanu, de două ori, înscriu de dincolo de semicerc pentru 59 - 53 cu 1:45 min până la finalul sfertului trei.

Știința intră cu 9 puncte avantaj, 64 - 55, în sfertul patru și menține distanța până cu 2 minute înainte de final când Amarghioalei înscrie un coș cu fault și reduce diferența la 77 - 72 în favoarea gazdelor. Tot el marchează de la mare distanță pentru 77 - 75, iar Mădălin Nicoale egalează la 77 după o recuperare ofensivă, cu 1 minut până la finalul jocului. Tot el duce scorul la 77 - 78, printr-o aruncare liberă, iar Pădineanu mărește avantajul ieșenilor la 77 - 80 la capătul unui contraatac.

A urmat apoi cea mai controversată fază a jocului. Vlad Jiscanu recuperează o aruncare ratată a lui Zarojanu, iese în afara semicercului de trei puncte, ieșenii îl apără agresiv și este faultat de către Ionuț Hurjui cu 4 secunde până la final. Arbitrii consideră că faultul a fost pe aruncare, jucătorii Iașiului protestează vehement, dar Florin Moscalu îi calmează pentru a evita primirea unui fault tehnic. Jiscanu ratează prima liberă, o marchează pe cea de-a doua și, chiar dacă a dorit să o rateze pe cea de-a treia în speranța unei recuperări ofensive, a înscris. A urmat fault rapid la Nicoale, iar ieșeanul a marcat prima liberă, a arata-o pe cea de-a doua și astfel oaspeții se impun cu 81 - 79.

Constantin Amarghioalei (foto) a fost cel mai bun jucător al Iașiului. El a marcat 26 puncte și a recuperat 8 mingi. Ionuț Hurjui a terminat cu 15 puncte, iar Mădălin Nicolae și Horia Cristean câte 13. Nicolae a adăugat 9 recuperări și 6 pase decisive.

La Știința, Oynur Musledin a marcat 18 puncte, Dragoș Brânză a avut 16 și 5 pase decisive, iar Zarojanu 15.

Vlad Popovici nu a făcut deplasarea la București.

În urma acestui rezultat, Știința acumulează al zecelea punct în clasament, cu 4 victorii și 2 meciuri pierdute. Iașiul are un bilanț de 3 victorii și 2 înfrângeri.

În celălalt meci din serie, Rapid București a învins pe Phoenix Corona Brașov cu 102 - 65.

Foto: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!