Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Politehnica Iași primește vizita celor de la SCM U Craiova

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
21.03.2018

Politehnica Iași și SCM U Craiova se reîntâlnesc pentru partida restantă din etapa a XIIa a LNBM.

Gazdele vin după o înfrângere contra CSU Sibiu, scor 67-89. Partida a început cu formația oaspete la conducere. Dragosteși Pratt au făcut rapid 6-0, după două reușite din afara semicercului, elevii lui Dan Fleșeriu reușind să se mențină la conducere pe tot parcursul primei secvențe, pe care au încheiat-o la 6 puncte diferență, scor 24-18. Gazdele s-au descurcat mai bine în debutul sfertului secund, reușind să pună 8 puncte pe tabelă spre deosebire de cele 2 reușite de galben-abaștri. Ieșenii s-au apropiat la doar o lungime  după reușitele lui Taylor și Cvetanovic, iar două minute mai târziu au reușit egalarea, 26-26. Două minute mai târziu, Paliciuc și Williams au semnat un nou run de 9-0, CSU Sibiu terminând sfertul secund cu un avantaj de 10 puncte: 43-33. Galben-albaștrii au venit și mai motivați de la vestiare, diferența de pe tabelă crescând și mai mult în sfertul al treilea. Gazdele au încercat să reducă din deficit, Jacskon și Popa aducând 6 puncte în contul formației lor, însă Pratt era cel care închidea scorul penultimului act, 69-55. În ultimele 10 minute de joc, sibienii s-au distanțat și mai mult, câștigând partida de la Iași cu scorul de 89-67.

Cel mai bun marcator al gazdelor și al partidei a fost Tayloe Pashon Taylor, cu 26 de puncte.

Și de partea cealaltă, oltenii vin după o înfrângere suferită împotriva celor de la BC SCM Timișoara, scor 85-74. Jeremic a pus primele două puncte pe tabelă, însă Samuels a răspuns imediat. Jocul a continuat să fie echilibrat și în cele din urmă, scorul după primele 10 minute era 18-18. În cel de-al doilea sfert, chiar dacă au acumulat rapid 5 greșeli de echipă, oaspeții au reușit să se îndepărteze la o diferență de 5 puncte, cea mai mare până la acel moment. În cele din urmă, timișorenii au reușit să se apropie printr-o liberă marcată de Drăgușin și astfel scorul la pauză a fost 41-37 pentru gazde. După revenirea de la vestiare, jucătorii lui SCM U Craiova au continuat să domine jocul, însă nu au reușit să își construiască un avantaj foarte consistent. Cu 4 minute înainte de terminarea sfertului al treilea, Vîrnă a suferit o accidentare ce și-a pus amprenta asupra jocului gazdelor. Drept urmare, Calotă a reușit 5 puncte consecutive, prin care și-a adus echipa la un singur punct în spatele adversarilor, scor 56-55. Debutul ultimului sfert s-a remarcat prin două greșeli rapide făcute de gazde, în urma cărora oaspeții au pus 5 puncte pe tabelă. Acest moment a consemnat desprinderea decisivă a timișorenilor care până la fluierul final și-au mărit avantajul la 11 puncte.

SCM U Craiova a avut doi jucători cu 19 puncte, pe Ivan Siriscevic și pe Jamar Samuels. În plus, Nemanja Aleksandrov a fost aproape de un double-double cu 10 puncte și 7 recuperări.

În partida tur, ieșenii au rezistat ritmului impus de Craiova doar trei minute. La scorul de 6-5, oltenii au reuşit un run de 10-0 şi au reuşit să se desprindă de Poli Iaşi. La sfârşitul primului sfert scorul indica 30-17. După ce Bjelic a pus primele două puncte pe tabelă în sfertul doi pentru ieşeni, elevii lui Rami Hadar au reuşit alte 13 puncte consecutive care au dus scorul la 43-19. Finalul primei reprize a aparţinut moldovenilor care au redus ecartul la 14 puncte la pauză  (51-37). În sfertul al treilea Craiova şi-a reimpus dominaţia. Cu Paasoja excelent de pe bancă şi cu Martinic în rolul de regizor, oltenii intrau înaintea ultimului sfert cu 21 de puncte avans, scor 76-55. În ultimul sfert ieşenii au reuşit să ajungă la 11 puncte, graţie unui run de 13-2 în primele trei minute ale actului final. Cu toate acestea nu au putut să revină mai mult de atât, iar Craiova s-a impus la 17 puncte, scor 91-74.

Martin Paasoja a fost cel mai bun marcator al Craiovei, cu 21 de puncte, Ivan Siriscevic a înscris 19 puncte, Jamar Samuels a adunat 16 puncte, 10 recuperări şi 3 capace, în timp ce Goran Martinic a avut un debut excelent la Craiova, cu 15 pct, 9 pase decisive şi 6 recuperări.

Reggie Keely a înscris 19 puncte pentru ieşeni, Mike Balogun a adunat 16 puncte, în timp ce Giorgios Tsintsadze a înscris 9 puncte, cu 11 pase decisive şi 6 recuperări.

De precizat este faptul ca, Popa, Taylor și Șolopa au jucat pentru SCM U Craiova sezonul trecut.

SCM U Craiova și Politehnica Iași s-au întâlnit până acum de 5 ori și cu 4 partide câștigate, oltenii pornesc din postura de favoriți

Cele două formații se reîntâlnesc astăzi, 21 martie, de la ora 18:00 în Sala Sporturilor Iaşi. Meciul va fi arbitrat de brigada formată din Sorin Drugău, Alexandru Ivan și Costin Bogdănescu, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Anton Cutov.

*foto: SportulDoljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!