Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe: „Am simțit înainte de meci că voi evolua bine”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
07.03.2011

Cel mai eficient jucător al partidei dintre SCM Craiova și Energia RovinariPorter Troupe, disputata sâmbătă la Sala Sporturilor din Craiova, a declarat pentru totalbaschet.ro că încă de dinaintea meciului a simțit că va evolua bine, iar moralul nu i-a scăzut chiar dacă nu marcase niciun punct în prima repriză. De asemeanea, americanul este de părere că duelul dintre Rafal Bigus și Kenneth Simms, a fost câștigat de pivotul Energiei.


În primele două sferturi nu ai reușit să marchezi niciun punct iar în cea de-a doua parte a meciului ai ajuns la cota 20, având un indice de 29 la eficiență. Ce s-a intamplat în pauza dintre cele două reprize? Discuția cu antrenorul a reprezentat un imbold pentru tine și pentru echipa ta?

În pauza dintre cele două reprize ale meciului, antrenorul ne-a impus să ne concentrăm pe defensivă, indicație pe care dacă o vom respecta, va face ca totul să fi bine. Am simțit înainte de meci că voi juca bine, doar că în prima jumătate am ratat câteva aruncări. În partea a doua, mi-am zis că dacă voi înscrie prima aruncare, cu siguranță le voi marca și pe celelalte.

Cine crezi că a câștigat duelul dintre Rafal și Simms? A fost acest duel decisiv pentru victoria obținută ieri?

Rafal a câștigat duelul de sub cos, deși cei doi au roluri total diferite în ceea ce privește echipa. Pentru ca și Craiova să aibă o șansă la victorie, Simms și Wolheb trebuie să joace foarte bine deoarece echipa Craiovei depinde de acești doi jucători, pe când în echipa noastra totul e diferit. Noi avem mai multe alternative în ofensivă, așadar Rafal nu primește mingea întotdeauna într-un atac pentru a înscrie însă când are șansa, face o treaba chiar bună marcând, dominând în același timp și zona de recuperări.

Acel alley-oop din pasa ta către Darby a ridicat sala în picioare, a fost ceva spontan sau exersați acest lucru la antrenament?

Eu și Louis am avut ocazia să jucăm de atâta timp împreună încât totul vine de la sine. E ca o chimie între noi. De altfel
Louis este un atlet grozav, poate cel mai uimitor din aceasta ligă dupa părerea mea. De cele mai multe ori, pot arunca mingea oriunde și am încredere că el o va prinde și va transforma aruncarea.

Ce părere ai depsre fanii care au venit la Craiova pentru a vă susține pe tot parcursul partidei?

Aș vrea să le mulțumesc acestora pentru că întotdeauna ne sunt alături și ne încurajază. Noi avem cei mai buni fani din ligă. Totdeauna voi crede asta. La Craiova, ei ne-au făcut să ne simțim ca și cum am fi jucat acasă. Chiar m-am bucurat de suportul lor care ne dă putere!

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    Hai Energia!
    Felicitari Porter ,tie si baietilor! Sti ca suntem alaturi de voi si la bine si la rau si speram sa revi si la anul la aceasta echipa unde te simti foarte bine.SUCCES in continuare!!

    cu 13 ani în urmă (07.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!