Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe: ”Arbitrajul la finele meciului a fost oarecum pro echipei adverse”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
29.03.2012

Foto: Anca Cheregi

Energia Rovinari a pierdut dramatic meciul împotriva celor de la CSM Oradea, la doar trei puncte diferență, scor 79-76, meciul fiind restanță din etapa 25, în urma unui deznodământ îndelung disputat.

La finalul confruntării, TotalBaschet a stat de vorbă cu Porter Troupe, autor a 14 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, pentru un coeficient de 11 în dreptul eficienței. Acesta s-a arătat dezamăgit de finalul partidei, acuzând maniera de arbitraj de-a lungul a celor patru sferturi.

Ce a făcut diferența în meciul de astăzi?

Oradea este o echipă foarte bună, cu jucători experimentați care au știut cum să ne atace. Ne-au pus capac cu aruncările din spatele semicercului, dar și sub panou unde au fost net superiori la capitolul recuperări ofensive. Cred că au intrat mai bine în joc decât noi și au găsit soluții la atacurile noastre. Asta este până la urmă. Mergem înainte!

Ce le-ai reproșat arbitriilor la finalul meciului?

Nu aș vrea să folosesc scuze pentru această înfrângere, însă arbitrajul la finele meciului a fost oarecum pro echipei adverse. Au fost câteva greșeli pe care ei nu le-au sesizat iar apoi toate acestea au coroborat cu faultul din final care de fapt nu a fost fluierat. Noi am făcut un fault tactic pentru a extinde meciul și a ne juca șansa. Nu mă miră acest lucru pentru că de-a lungul anilor cât am jucat aici, în România, am înțeles că este ceva obișnuit. Le-am reproșat arbitrilor că este supărător ceea ce dumnealor au făcut la finalul meciului. Noi ne luptăm pentru play-off, iar orădenii sunt deja acolo. Ei nu aveau așa mare nevoie de victorie, în schimb pentru noi era un meci important. Știu că sunt o echipă bună și au un joc foarte bun acasă, însă multe echipe joacă la fel ca ei nu primesc același sprijin din partea oamenilor din afara meciului, lucru care pentru mine este supărător.

Cum priviți meciul de sâmbătă împotriva celor de la BC Mureș?

În meciul de sâmbătă vom da tot ce e mai bun din noi și o să încercăm să câștigăm. Nu ne este teamă de cineva anume. Eu personal respect toate echipele care joacă bine. Jucăm acasă deci trebuie să dăm ce e mai bun din noi!

8 comentarii la aceasta stire:
  • Ilovebaschet :

    !!!
    Arbitrajul a fost OARECUM pro echipei gazde? Eu nu l-am vazut nici la reluare! Dar pe tot parcursul meciului
    arbitrajul a fost ciudat, nicidecum pt gazde. Energia nu merita sa castige si nici nu ar fi facut-o chiar daca se
    fluiera faultul din final!

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    !!!!!!!!
    Probabil nu ar fi castigat! Meciul s-a pierdut la recuperari si nu din cauza arbitrajului. Dar de ce sa nu fluiere fault daca este? Mai era o sansa. Foarte mica, dar sansa!
    Altfel, vad ca incepeti sa semanati cu prostsport cu titluri de genul #SENZATIONAL: gigi berbecali acuza arbitrajul#.
    Troupe a zis ca #arbitrajul la finele meciului a fost oarecum pro gazde#, iar autorul comenteaza ca el #acuza maniera de arbitraj de-alungul celor patru sferturi#. Parca este totusi alt sens!!! Iar #de-alungul# parca nu se scrie chiar asa!!!

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    @abu
    Nu observasem cum "a interpretat " autorul spusele lui troupe , dar ai dreptate si mă surprinde aceasta atitudine spre scandal ...

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • louisdarby13 :

    revoltator !
    Pai, daca omul zice :'' le-am reprosat .....finalul meciului '' , voi de ce ziceti : '' acuzand maniera de arbitraj de-alungul a(!?) celor patru sferturi !?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Asa cum ziceam : site-ul miroase rau a rahat cu cacao !

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @louis
    Ce intelegi tu prin: "Au fost câteva greșeli pe care ei nu le-au sesizat iar apoi toate acestea au coroborat cu faultul din final care de fapt nu a fost fluierat." ?

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • louisdarby13 :

    @S.G.
    Hai , ca m-ai............ tradus !

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • thejack :

    impinsi din spate
    Adevarul e ca toata lumea vede ca oradea e impinsa din spate anul asta, prin diferite cai. Motivul - putere financiara, parteneri de ...imagine puternici, etc.
    Nu va agitati insa prea tare, inca nu au valoare sa traga la titlu, poate peste vreo 2-3 ani, cu transferuri puternice, un management mai profesionist si un antrenor ...strain.

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    ne antrenam :)
    tz tz, cum imping astia cu 'imaginea' Oradea din spate... ce oameni, indraznesc a scrie chiar despre echipa locala!!! Doar ca noi, localii, stam linistiti pe locurile noastre si asteptam sa ni se intimple lucruri minunate cu un antrenor roman si cu muuuulta imagine! N-o sa cerem voie sau scuze pentru asta!! Hai, CSM!

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!