Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe se alătură Stelei CSM EximBank

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.02.2016

Porter Troupe s-a înțeles cu Steaua CSM EximBank. Americanul pleacă de la Energia Târgu Jiu, echipă pentru care a evoluat aproape șase sezoane, din cauza problemelor financiare. Troupe a disputat ultimul meci pentru gorjeni miercuri, 24 ferbruarie, în FIBA Europe Cup pe terenul ucrainienilor de la Khimik Yuzhny.

Pentru Energia Târgu Jiu, Porter Troupe a jucat 193 de partide în LNBM și 21 în Cupa României. În campionat el are medii statistice de 13.8 puncte 3.6 recuperări și 3.0 pase decisive. În cupă el are cifre de 12.0 puncte, 3.9 recuperări și 3.8 pase decisive. Alături de echipa gorjeană, Troupe a cucerit Cupa României în sezonul 2013/2014.

În actuala stagiune, americanul a jucat 19 meciuri în LNBM cu medii de 13.7 puncte, 3.2 recuperăr și 3.2 pase decisive. În FIBA Europe Cup, Troupe a bifat alte 12 meciuri în care a contabilizat cifre de 16.2 puncte, 3.6 recuperări și 4.3 pase decisive.

Porter Troupe a sosit la Târgu Jiu în sezonul 2008/2009. De atunci, el a petrecut doar o jumătate de sezon în Cipru la Apoel Nicosia și altă jumătate de sezon în Liban la Al Moutahed Tripoli.

În vârstă de 32 de ani, Porter Troupe este așteptat să debuteze pentru Steaua CSM EximBank în meciul din acest weekend cu U BT Cluj-Napoca.

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Pacat...
    Pacat, mare pacat...un jucator emblematic pentru noi, alaturi de Louis Darby. Cand minciuna privind insolventa CEO va fi demontata, va fi deja prea tarziu pentru echipa de baschet Energia Tg-Jiu. Vor ramane doar performantele si amintirile, nu si frumoasa echipa.

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Opinie
    Păcat...eram chiar un fân al Energiei dar s a terminat cu baschetul la Tg Jiu....totuși nu îi învinovățesc pe jucători, nu am dreptul acesta dar parcă sunt prea profesioniști...în general mă refer...pai acum doi ani valencia și villareal nu și au primit banii 5 luni...iar în 2008 AS Roma nu a fost plătită 8 luni !!! Totuși Francesco Totti a ales să joace....

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @cronicaru
    Nu ii invinovatesc deloc pe jucatori. E dreptul lor, in conditiile in care viitorul imediat se anunta sumbru. Pana se va vedea adevarul curat, dureaza...suntem dusi de nas si adevarul e cu totul altul....dar dureaza sa stim adevarul gol-golut, sunt alte interese care nu au de-a face cu sportul

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Ăsta e destinul unui sport aflat la cheremul unor indivizi aflați, trecător, la butoanele unor entități publice. Până când nu va fi o lege a sportului și una a sponsorizării se vor mai duce de râpă unele cluburi. Nu e normal ca baschetul, cu 1-2 excepții, să fie finanțat exclusiv din fonduri publice. Iar ca tacâmul să fie complet FRB stabilește ca de la anu' pot să fie pe teren numai străini în campionat. Păi nu e normal ca nea Tăgârță, primar de Dâlga, să se supere că nu e niciun conțăran de-al lui și să taie finanțarea BCM Dâlga?

    cu 8 ani în urmă (24.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    troupe
    Era singurul dintre cei de la Energia de la care ma asteptam sa continue pana la finalul campionatului. Indiferent daca are sau nu intarzieri la bani, dupa ce ai jucat acolo 7 sezoane si ai incasat bani frumosi, ar fi trebuit sa mai stea 2 luni indiferent de situatie. In vara sigur isi gasea angajament, in tara sau afara, dar macar arata ca tine la acest club. Pacat!

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016)
    • CSA Steaua București tzony:

      @soso69
      Tu ai mai ramane la locul de munca daca nu ai fi platit de cateva luni?

      cu 8 ani în urmă (26.02.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @tzony
      Intamplator am si facut-o, timp de 7 luni, dar nu asta era ideea. Cateodata in viata trebuie sa renuntam pt o perioada in a vedea doar partea materiala. Cu atat mai mult in sport unde exista suporterii iar unii sportivi sunt adulati. Iti dau un exemplu din baschet (pt ca tot am urmarit aseara duelul dintre Obradovic si Djordjevic): Obradovic la 31 de ani, jucator activ, castigator al campionatului mondial in 90 si selectionat in echipa nationala pt europeanul din 1991, cu o luna inaintea inceperii acestuia i s-a oferit postul de antrenor la Partizan, echipa cu care a avut cele mai mari succese in cariera de jucator; Partizan trecea prin conditii grele, ramasese fara antrenor, aveau probleme cu banii etc; conditia era sa renunte imediat la cariera de jucator. Tineti cont ca trebuia sa joace la campionatul european si erau favoriti (au si castigat) si avea oferte foarte bune din strainatate. A renuntat la tot si acceptat sa ajute clubul. Acesta e un mare sportiv si indiferent ce are face in continuare, la Partizan e un "zeu".

      cu 8 ani în urmă (26.02.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Troupe
    Mare păcat, sincer. Echipă ce poate fi plinsă de toți iubitorii baschetului. Fără ea toți vom fi mai săraci...Totuși o remarcă. Troupe care pleacă din cauza banilor și Gutoaia care pleacă din cauza banilor. Nu cunosc amănunte, nici nu mă interesează, dar Troupe care a slujit la Tg.Jiu se mai duce în Ucraina să apere culorile clubului,..românul obligatoriu își bagă piciorul... Respect Troupe, bravo Steaua !

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    @cronicaru
    Totti isi lua banii.
    In alta ordine de idei lui Troupe si lui Darby ar trebui sa-i faceti statuie. Ei v-au tinut in baschetul de prima liga, ei au atras respectul tuturor echipelor in Ro. Despre f putini jucatori se poate spune asta in Ro in ultimii 2-3 ani.

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    normal
    E ceva normal, omul e sportiv munceste pe bani nu pe promisiuni! Noi suporterii sa fim multumim ca inca avem echipa de baschet in orasul nostru ca maine s-ar putea sa nu avem! Nici Pitesti, nici Oradea, nici macar Cluj nu poate garanta ca sezonul urmator va mai avea echipa!

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    ca idee
    Si acum imi aduc aminte crainicul de la Ploiesti la ultimul meci a lui Asesoft cu Nancy cand a spus " Ne vedem si la anul in EuroCup"! Din EuroCup in liga secunda si sub alta denumire e drum lung si totusi foarte scurt!

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @vlad
    Eu sunt fan Gaz Metan dragul meu....
    Eu vb de o situație clară în cea cu Totti...

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @vlad
    Suporter al lui Gaz Metan

    cu 8 ani în urmă (25.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!