Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe: "Sper că regula a fost modificată pentru a ajuta jucătorii"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.05.2012

Porter Troupe, fundașul echipei Energia Rovinari în returul ediției de campionat 2011/12, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet pe marginea modificării regulii românului în următorul sezon al Diviziei A.

Întrebat ce părere are despre modificarea regulii românului, jucătorul american a oferit un punct de vedere foarte interesant, fiind de părere că schimbarea poate fi benefică doar dacă ea a venit cu scopul de a ajuta jucătorii, nicidecum pentru a oferi echipelor șansa de a economisi bani prin aducerea mai multor jucători străini ieftini.

"E o întrebare grea. Cred că răspunsul are două părți.

De o parte sunt de părere că această ligă va deveni cu adevărat mai puternică decât în acest sezon dacă echipele aleg calea corectă și nu vor aduce jucători ieftini cu scopul de a face economii la bugete. Am înțeles că mai multe echipe au dorit schimbarea regulii pentru că nu-și permit jucători români de top. Dacă acesta a fost singurul motiv pentru care au schimbat-o atunci nu sunt de acord.

Pe de altă parte sunt de părere că în aceste condiții anumiți jucători vor fi obligați să-și câștige locul în rotație și acesta este un aspect benefic pentru toată lumea. Îmi pare rău în special pentru cei tineri care erau foarte aproape de a deveni jucătorul(ii) român(i) de bază ai echipei din care fac parte, pentru că știu sigur, au simțit că a venit timpul pentru ei. Pot să înțeleg că ei sunt acum dezamăgiți.

Eu sper că regula a fost modificată cu scopul de a ajuta jucătorii și nu pentru a permite echipelor să economisească bani. Pentru că această competiție poate progresa numai dacă echipele vor înțelege că nu e momentul și cazul să-și facă griji cu privire la cheltuielile pe care le fac. Ei trebuie să-și canalizeze aceste griji spre creșterea nivelului de joc propriu și al competiției." 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!