Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Potrivit istoricului confruntărilor directe Dinamo este favorită împotriva Energiei Rovinari

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.01.2012

Dinamo București și Energia Rovinari se vor confrunta în această seară (sâmbătă, 28.01) într-un meci contând pentru etapa a 19-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin. Meciul este oferit în transmisiune directă pe TVR 3, cu începere de la orele 18:15.

Ținând cont de bilanțul general al confruntărilor directe, locație este extrem de importantă. Astfel, jocul se va disputa la Arena de Baschet din capitală. Acolo unde cele două vor juca pentru a doua oară. Precedentul datează din 17 februarie 2010, când alb-roșii s-au impus cu scorul de 81-74.

În capitală cele două au jucat și pe 18 martie 2009, când au învins tot cei de la Dinamo. Scorul a fost de 70-62, partida desfășurându-se la Sala Antilopa.

Energia a găzduit-o pe Dinamo de trei ori. De fiecare dată gorjenii au triumfat, iar diferențele au fost cuprinde între 3 și 9 puncte. În ordine cronologică s-au consemnat următoarele rezultate: 84-81, 91-87 respectiv 84-75.

Ultimul meci direct a avut loc pe 19 octombrie 2011 în turul actualei ediții de campionat. Oltenii s-au impus la o diferență de nouă puncte. Brandon Fields a avut 26 puncte, 10 recuperări și 7 pase decisive pentru învingători. În replică, Allen Durham a avut 24 puncte, 20 recuperări și 5 pase decisive. Niciunul dintre aceștia nu mai evoluează în Divizia A.

Așadar, confruntările dintre cele două echipe au fost adjudecate de fiecare dată de formația gazdă, chiar dacă au fost meciuri echilibrate. Niciunul dintre meciuri nu s-a încheiat la diferență mai mare de nouă puncte.

Cele două echipe nu s-au confruntat în sezonul precedent, când Dinamo evolua în Divizia B.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!