Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Power Ranking LNBM: U-BT Cluj rămâne echipa de bătut în Campionatul României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.02.2023

Power Ranking LNBM: U-BT Cluj rămâne echipa de bătut în Campionatul României

Final Eight-ul Cupei României la Baschet Masculin, organizat la Constanța, a adus ultimele meciuri din competiția internă înaintea unei pauze de aproape trei săptămâni pentru echipele din Liga Națională.

Înaintea acestei pauze, a fost acordat primul trofeu al acestei stagiuni în România, iar pe lângă asta, am putut vedea la treabă echipele din Top 10 în câteva confruntări directe pentru a putea să ne facem o idee legată de un Power Ranking în acest punct al sezonului.

1. U-BT Cluj-Napoca

Campioana en-titre a dovedit din nou că este echipa de bătut în România. U-BT Cluj a câștigat Cupa României după un parcurs dominant la turneul final. Studenții au câștigat toate cele trei meciuri la o diferența de două cifre, iar finala a adus un triumf în fața principalei contra-candidate la titlu. Elevii lui Mihai Silvășan au învins-o cu 78-65 pe CSM Oradea și au demonstrat că dețin momentan un avantaj în lupta directă.

2. CSM Oradea

Leii Roșii sunt în imediata apropiere a rivalei. Formația pregătită de Cristian Achim a pierdut a șaptea finală de Cupă, dar trebuie ținut cont de faptul că în LNBM se va juca pe alte reguli. Oradea nu a mai pierdut în campionat de luni bune și continuă să dețină un bilanț perfect pe teren propriu. Cu puțin noroc, bihorenii pot beneficia de avantajul terenului propriu într-o serie cu U-BT pentru a își spori șansele.

3. Rapid București

Giuleștenii au fost eliminați încă din sferturi în Cupa României, dar acest aspect nu schimbă prea multe pentru echipa lui Tudor Costescu. Rapid și-a pregătit sezonul cu Marcu Badiu în rolul jucătorului U23, dar acesta a suferit o accidentare care îl va ține pe tușă pentru o lungă perioadă, astfel că planurile pentru Cupă au fost năruite. Cu toate acestea, în campionat, feroviarii sunt la mică distanță în clasament de cei doi granzi ai Ligii Naționale și beneficiază și de avantajul rezultatelor din meciurile directe cu U-BT Cluj.

4. BC CSU Sibiu

Ardelenii au beneficiat de o pauză ceva mai lungă, întrucât au ratat calificarea în Final Eight-ul de la Constanța. Vulturii sunt una dintre cele patru echipe ce au jucat două meciuri în Top 10, iar elevii lui Tomas Rinkevicius au reușit să obțină două victorii importante, cu SCM Timișoara și CSO Voluntari. Galben-albaștrii au cinci victorii consecutive, aspect ce i-a propulsat în power ranking-ul nostru.

5. Dinamo București

O altă echipă absentă de la Final Eight a fost cea pregătită de Sotiris Manolopoulos. Câinii Roșii au prins Top 10 datorită unui succes în ultima etapă cu CSM Constanța, după ce reușiseră să o învingă pe SCM Timișoara în finalul primei faze de campionat. Trupa din Ștefan cel Mare a debutat cu un eșec în faza a doua a campionatului. Cu toate acestea, călăul lui Dinamo a fost U-BT Cluj, așa că un eșec la nouă lungimi cu această echipă nu este chiar dureros.

6. CSO Voluntari              

Ilfovenii nu au reușit să îndeplinească un „three-peat” în Cupa României și au fost eliminați prematur, la ultima posesie, de SCM U Craiova. Vicecampionii au început cu două înfrângeri în Top 10, în fața lui Rapid București și a lui BC CSU Sibiu, ala că nici în campionat situația nu este prea roz. Cu toate acestea, Voluntari nu trebuie scoasă încă din calcule tocmai datorită experienței și valorii lotului.

7. FC Argeș

Vulturii alb-violeți au debutat cu o înfrângere în Top 10, venită pe final în fața celor de la CSM Oradea. Cu toate acestea, prestația elevilor lui Milan Mitrovic a fost printre cele mai bune din acest sezon și a fost confirmată și în succesul cu CSM Constanța de dinaintea turneului final al Cupei României. Alb-violeții au fost eliminați din sferturi la Constanța, dar au reușit încă o dată să se lupte de la egal la egal cu CSM Oradea și se pare că se află într-o creștere de formă chiar când miza meciurilor devine din ce în ce mai mare.

8. CSM Constanța

Marinarii se pot bucura de un boost de moral după ce la Final Eight-ul de pe teren propriu au reușit să o învingă pe Rapid București și să țină aproape în meciul cu CSM Oradea, spre deosebire de duelurile din campionat cu bihorenii. Gruparea lui Alexandru Olteanu a trecut de SCM U Craiova în prima etapă din Top 10, dar a cedat apoi pe teren propriu cu FC Argeș. Rămâne de văzut câte surprize vor putea produce în continuare Gladiatorii din Tomis.

9. SCM U Craiova

Leii din Bănie au avut parte de o campania europeană excelentă în acest an, dar gruparea lui Vitaly Stepanovski nu a părut să își găsească niciodată ritmul în competiția internă. Oltenii au ajuns in-extremis în Top 10, deși au pierdut trei dintre ultimele patru meciuri din Conferința A. Iar dacă aceste probleme nu erau suficiente, Giordan Watson, liderul echipei, a suferit o accidentare care este posibil să îl țină departe de teren pentru o perioadă lungă.

10. SCM Timișoara

Bănățenii au avut un start fulminant de sezon și au ocupat prima poziție în Conferința B pentru o bună perioadă de timp, dar forma din ultima vreme nu este deloc una fericită pentru aceștia. SCM Timișoara a pierdut cinci dintre ultimele șase meciuri de campionat, a ajuns în Top 10 după o aruncare pe sirenă în confruntarea cu CSM Galați și a fost eliminată și din Alpe Adria Cup. În a doua fază a campionatului, elevii lui Dragan Petricevic au debutat cu un eșec usturător, 63-95 pe terenul Sibiului.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!