Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PREMIILE TOTALBASCHET.RO. Juniorul sezonului - Bogdan Ţibîrnă

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.04.2012

De-a lungul sezonului regulat am acordat, aproape rundă de rundă, titlul de Juniorul etapei, remarcând astfel evoluţia un jucător român născut după 1989. A sosit momentul premiilor finale, iar distincţia de Juniorul (sau tânărul jucător, după cum doriţi) sezonului merge la Bogdan Ţibîrnă.

Pivotul, care va împlini 21 de ani pe 7 iunie, a terminat sezonul cu medii de 29 de minute jucate, 9.9 puncte, 5.2 recuperări şi 12 unităţi în dreptul eficienţei. El a evoluat în toate cele 29 de partide ale sezonului 2011/12.

Ţibîrnă a început campionatul în tricoul lui CS Otopeni, transferându-se de la Steaua Bucureşti, echipă ce nu s-a putut înscrie în Divizia A din cauza problemelor finaciare. Prima dovadă asura evoluţiei sale ulterioare a dat în optimile de finală ale Cupei României, unde, în returul cu SCM Craiova, a reuşit 17 puncte (100% la aruncările din acţiune), 6 recuperări şi 5 pase decisive pentru un indice de eficienţă de 26.

Au urmat 10 partide, din 15 câte a disputat Otopeniul în sezon, în care a marcat peste 10 puncte, apogeul fiind în meciul cu BCM U Piteşti când a reuşit 30 de puncte şi 10 recuperări, pentru un indice de eficienţă de 35, cel mai mare dintre toţi jucătorii români sub 22 de ani care evoluează în Divizia A. Nu este mai puţin adevărat că Otopeniul a abordat a doua parte a turului cu o garnitură formată aproape în totalitate din tineri jucători români, exceţie făcând Courtney Scott şi „naturalizatul” Santana, şi astfel a beneficiat de avantajul minutelor de joc primite, însă o astfel de performanţă nu este întâmplătoare.

Foto: Radu Roşca

În pauza de iarnă a fost cel mai curtat jucător din Divizia A şi a ales să joace la CSM Oradea. Aici, Cristian Achim nu i-a putut oferi minutele pe care le primea la Otopeni, cu atât mai puţin titularizarea. Cifrele sale au scăzut, iar jocul i s-a modificat în sensul să nu mai primeşte libertatea de a arunca din stop şut de la semidisanţă, cu atât mai puţin din afara semicercului, în schimb a devenit un jucător mult mai atent  la aspectele tactice ale jocului, atât în atac cât şi în defensivă.

La Oradea a fost doar de două ori titular, faţă de 8 prezenţe în primul 5 câte a adunat la Otopeni, şi a avut medii de 16:11 minute jucate pe meci faţă de 28:45, din perioada turului.

De-a lungul sezonului a adunat 3 double double, toate în perioada în care evolua pentru CS Otopeni.

Ţibîrnă este cel mai bine plasat tânăr jucător român şi în Topul Juniorilor sub 22 de ani, a cărui ediţie finală va fi publicată la începutul săptămânii viitoare, cu 3.5 unităţi de eficienţă per etapă în faţa locului 2, Vad Popovici, de la Politehnica Iaşi. Bogdan a ocupat prima poziţie a topului în etapa a doua şi nu a mai părăsit-o până la finalul sezonului.

A primit de 6 ori titlul de Juniorul etapei.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Kta96 :

    Bravo
    Bravo !!!!!

    cu 12 ani în urmă (08.04.2012) Raspunde
  • hahahaproduction :

    Neseriozitate
    Cand publicati Top Juniori -Editia Finala..ati promis ca la inceputul sapt va aparea pe site si aproape se termina saptamana,vine si Pastele si nimic!!!Ar trebui sa fiti mai seriosi

    cu 12 ani în urmă (12.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!