Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Presa locală: Poli Iași e în colaps financiar

Eduard Popa

Eduard Popa
30.12.2017

ioannis tsirogiannis poli iasi

Pe lângă faptul că le-au întârziat lucrările de renovare atât de mult încât la trei luni de la startul noii stagiuni Poli Iași încă joacă (atunci când joacă) cu derogare pe propriul teren, autoritățile locale le mai joacă feste „Armăsarilor” și dintr-un alt punct de vedere: cel financiar.

Astfel, potrivit ziarulevenimentul.ro, întregul club Politehnica Iași este privat de o sumă importantă de bani. Este vorba despre un milion de lei de la Primăria Iași, care ar fi trebuit să se împartă prin Fundația Sportului Ieșean astfel: 500.000 de lei pentru echipa de fotbal CSM Politehnica Iaşi, câte 150.000 de lei pentru formaţiile de handbal şi de baschet de la CS Politehnica, 95.000 lei pentru rugbiştii de la CS Politehnica, 95.000 de lei pentru echipa de futsal CSM Poli Iaşi, restul de 10.000 lei altor activităţi sportive. Acești bani ar fi trebuit să intre în visteria cluburilor sportive până la 20 decembrie, după care autoritățile trebuiau să gireze alte 1,5 milioane lei către echipe, 1 milion fiind destinat echipei de fotbal iar 500.000 de mii de lei către celelalte secții. Surpriză, însă. Niciun ban nu a luat calea către CS Poli Iași.

„Dacă ar fi ajuns în conturile Fundaţiei cele două milioane şi jumătate de lei, echipele de la CS Politehnica Iaşi ar fi fost mult mai liniştite, dar sunt convins că şi formaţia de fotbal ar fi păşit în noul an cu mai multă siguranţă. Există însă promisiuni că situaţia va fi deblocată în ianuarie...”, a declarat Lucian Popescu, directorul Fundaţiei Sportului Ieşean pentru sursa citată.

Astfel, potrivit aceleiași surse, baschetbaliștii ieșeni nu și-au primit banii de aproape trei luni, motiv care stă în spatele plecării unuia dintre cei mai buni baschetbaliști din Copou, Reggie Keely.

În ciuda acestei situații financiare, antrenorul grec al echipei de LNBM, Ioannis Tsirogiannis, a dat asigurări pe contul nostru de facebook privind faptul că sportivul american va fi înlocuit de unul sau doi noi jucători.

Rămâne de văzut dacă luna ianuarie va aduce un aer proaspăt pentru echipa de baschet din Iași, dacă datoriile financiare către foștii și actualii jucători vor fi plătite, sala va fi în sfârșit renovată iar victoriile vor începe să curgă pentru formația moldavă.

*foto: Dragoș Păscăneanu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe basket85 :

    Eu cred ca acest antrenor e bolnav cu capul
    Ce jucatori noi? Cu ce bani?
    Si ce om normal ar mai veni la aceasta echipa?
    Si declaratia cum ca sezonul abia incepe??La naiba,si noi ce am urmarit pana acum? Am visat urat ,avand in vedere rezultatele?
    Bani sa plateasca jucatorii au fost,dar au ajuns in alte buzunare.
    DEMISIA!

    cu 6 ani în urmă (30.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!