Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Presezon 2012. Cupa Mureș la finele primei zile

Noémi Csiki

Noémi Csiki
31.08.2012

Primele două confruntări din cadrul Cupei Mureș au adus față în față echipe mai mult sau puțin reînnoite, în pregătirea pentru a înfrunta noul sezon.

De la ora 18:00, CSM București a întâlnit CSM Oradea. Aceste două echipe și-au păstrat o mare pare din lotul de anul trecut, însă bucureștenii au adus întăriri cum ar fi Steve Sir și Damjan Kandic, iar Oradea s-a menținut în formulă cu foarte puține schimbări. Deși echipa antrenată de Șapera s-a impus (scor 84-77), meciul a fost unul echilibrat, cu multe atacuri poziționale tacticizate de ambele părți.

Cel mai eficienți jucători de la CSM București au fost Goran Martinic (27 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), și Ivan Bosniak (13 puncte, 5 recuperări). Tânărul Szabolcs Santa, transferat de la Cluj, a reușit un meci surprinzător de bun, cu 3 puncte și 9 recuperări, o eficiență de 6, după aproape 30 de minute de joc.

La orădeni Pesic a reușit 19 puncte, 8 recuperări, 4 pse decisive, Țibîrnă 14 puncte și 5 recuperări, iar Lupusavei, 18 puncte.

-----------------------------

A doua partidă s-a jucat între echipa gazdă BC Mureș și CSU Sibiu, ambele în formule noi-nouțe, stiluri de joc schimbate, viziune și atitudină nouă și cu loturi compuse din jucători de multe naționalități. Și acest meci a fost echilibrat, însă cu un joc mult mai rapid, multe pase menite să surprindă adversarul, finalizări simple, dar nelipsite de spectacol, îmbucurându-i astfel pe suproterii care își făceau grijă că jocul mureșenilor va fi mai puțin spectaculos fără jucători americani.

De partea gazdelor, Darko Balaban (18 puncte, 5 recuperări) și Matija Ceskovic (14 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive) au fost cei care s-au impus la capitolul eficiență, iar toți ceiceilalți care au jucat mai mult de 10 minute au avut o eficiență aproximativ egală, arătând că echipa mureșeană se bazează mai puțin pe individualități și mai mult pe jocul în echipă.

Sibiul, sub mâna lui Dragan Petricevic, i-a avut pe Kramer Knutson și Mantas Gristenas ca și principali marcatori, cu 18 puncte fiecare. Knutson a mai reușit 6 recuperări, 3 capace și 3 intercepții, iar Griskenas, 9 recuperări.

Gazdele au câștigat meciul cu 78-73.

Mâine se va juca, tot de la ora 18:00, întâlnirea dintre CSU Sibiu și CSM București, după care BC Mureș va întâlni echipa din Oradea. Trasmisiunea pe bcmure.ro/live va fi realizată și mâine.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!