Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prestație de excepție pentru Giordan Watson în meciul 2 din seria contra U-BT Cluj Napoca

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
15.05.2019

Prestație de excepție pentru Giordan Watson în meciul 2 din seria contra U-BT Cluj Napoca

g

Marți, 14 mai, BT Arena a găzduit meciul 2 din seria ce le are ca protagoniste pe U-BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea.După ce elevii lui Cristian Achim au reușit să elimine avantajul terenului propriu pentru clujeni în partida inaugurală, gazdele au reușit să egaleze seria după un joc colectiv foarte bun arătat în această seară, scor final 92-82.

Cel mai bun jucător al oaspeților a fost, fără discuție, Giordan Watson. În cele 30:13 de minute petrecute pe parchet, acesta a avut procentaje de 80% la aruncările de 2 puncte(4/5), 71% la aruncările de la mare distanță(5/7) și 100% la linia de libere(4/4), pentru un total de 27 de puncte. La acestea a adăugat o recuperare defensivă și 4 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 27.

De asemenea, în baza unui start puternic pentru elevii lui Mihai Silvășan, cu un run de 5-0 reușit de Kyndall Dykes și Rolland Torok, fundașul bihorenilor și-a ținut echipa ”în viață” de unul singur, fiind singurul marcator al echipei sale timp de mai mult de 5 minute. În acest timp, Watson a scuturat plasa din toate pozițiile, cu un total de 10 puncte, ce a inclus și două aruncări de la mare distanță.

Astfel, jucătorul cu naționalitate română și-a întrecut cea mai bună prestație ofensivă din acest sezon, ce a avut loc tot contra celor de la U-BT Cluj Napoca, în semifinala Cupei României, unde a fost autorul a 22 de puncte, 2 recuperări și 9 pase decisive, dar și cel mai bun joc ofensiv din campionat, în ultimul meci al seriei contra BCM U FC Argeș Pitești, cu un total de 21 de puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive.

Un alt jucător care a ieșit în evidență în tabăra celor de la CSM CSU Oradea a fost Arturas Valeika.În cele 29:12 de minute în teren, pivotul a reușit să înscrie 21 de puncte, noul season-high pentru pivot, cu procentaje de 100% la aruncările din acțiune(8/8) și 83% la linia de libere(5/6), fără să încerce vreo triplă.La acestea a adăugat 4 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice de eficiență de 24.

În acest sezon, în tricoul orădenilor, Giordan are medii de 13 puncte, 3.2 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce lituanianul are medii de 8.5 puncte, 5.3 recuperări și 1.6 pase decisive.

În ciuda acestor prestații, lipsa punctelor marcate de câțiva jucători importanți a dus la o înfrângere destul de clară pentru oaspeți, rezultat ce a dus scorul seriei la 1-1.Următoarele două partide urmează să aibă loc sâmbătă, 18 mai și luni, 20 mai, în Arena Antonio Alexe din Oradea.

 

 

*SURSA foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!