Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prestație excelentă pentru Toni Rotaru în victoria cu SCM U Craiova

Prestație excelentă pentru Toni Rotaru în victoria cu SCM U Craiova

Miercuri, 10 ianuarie, s-a disputat o restanță din etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, între SCM U Craiova și CS Vâlcea 1924. Oaspeții au evoluat mai bine în repriza secundă, au preluat inițiativa asupra jocului și s-au impus cu 96 la 70.

Cel mai bun jucător al „lupilor negri” a fost Toni Rotaru, baschetbalist care a adunat 22 de puncte, 4 pase decisive, 6 intercepții și 2 recuperări, terminând cu un indice al eficienței de +31.

Sportivul în vârstă de 21 de ani a avut niște procentaje excelente: 75% din interiorul semicercului (3/4), 100% de la distanță (5/5) și 50% de la linia de libere (1/2). Așadar, Rotaru a reușit să stabilească recorduri ale carierei la puncte și la eficiență, reușind cel mai bun meci în Liga Națională.

În această stagiune, jucătorul clujean are medii de 4.6 puncte, 2.1 recuperări, 1.6 pase decisive și 1.4 intercepții în aproape 19 minute petrecute pe teren. Rotaru și-a început cariera la U-BT Cluj-Napoca, a mai jucat la CSU Sibiu și, din 2022, evoluează pentru CS Vâlcea.

CS Vâlcea a mai avut încă doi români în double-digits în succesul cu SCM U Craiova: Vladislava Solopa (15 puncte, 5 recuperări, o intercepție) și Radu Vîrnă (12 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții, un capac).

Gruparea lui Hristu Șapera a ajuns la un bilanț de șapte victorii și opt înfrângeri în grupa B a Ligii Naționale, însă nu mai are șanse la calificarea în Top 10.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!