Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prestație solidă pentru Vlad Nistor în duelul cu U-BT Cluj-Napoca

Prestație solidă pentru Vlad Nistor în duelul cu U-BT Cluj-Napoca

CSM Târgu Mureș și U-BT Cluj-Napoca s-a întâlnit în unul din cele trei meciuri de sâmbătă, 27 ianuarie, din etapa inaugurală a Top 10. Clujenii au continuat parcursul fără greșeală din Liga Națională de Baschet Masculin, după succesul cu 95 la 85.

Întâlnirea cu campioana României a reprezentat o ocazie foarte bună pentru tânărul Vlad Nistor să prindă minute importante, având în vedere absențele din lotul mureșenilor. Baschetbalistul născut în 2005 a profitat de încrederea primită și a avut parte de un career-high în Liga Națională.

Nistor a fost principalul marcator al gazdelor, cu 19 puncte, pe lângă care a stat cu 5 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții, 2 mingi pierdute și +18 la eficiență. În cele 30 de minute petrecute pe parchet din postura de titular, fundașul român a fost faultat în șase rânduri și a încheiat cu 5/6 la linia liberelor. Aruncările de la distanță i-au intrat mult mai bine lui Nistor în fața lui U-BT Cluj (4/7), iar per total a totalizat 5/12 din acțiune.

Aflat la al doilea an în LNBM, tânărul baschetbalist al lui CSM Târgu Mureș a adunat medii de 4.9 puncte, 1.5 pase decisive și 1.0 recuperări în 11 apariții stagionale. Nistor atrage atenția prin procentajul extrem de bun din spatele arcului de cerc, 53.3%, după ce a fost precis în 8 rânduri din 15 încercări.

El se regăsește și în lotul echipei secunde, care joacă în Liga 1, iar acolo a avut multiple prestații remarcabile. Printre acestea au fost meciurile cu CSȘ VSK Gheorgheni (28 de puncte, 10 pase decisive, 5/10 de la distanță, +36 eficiență), CS Politehnica Iași (38 de puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, 7/9 de la distanță, +42 eficiență) sau Total Sport București (24 de puncte, 14 pase decisive, 8 recuperări, 5/7 de la distanță, +36 eficiență).

CSM Târgu Mureș va evolua în următoarea rundă din Top 10 pe terenul celor de la Dinamo București, pe 4 februarie.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Rampa U-BT !
    vad ca U-BT sau mai bine zis meciurile cu U-BT au ajuns rampa de lansare pentru tineri talentati. Dupa Oinaru de la Brasov, Nistor face meciul carierei tot cu U. Imi doresc sa apara cit mai multi jucatori in modul acesta, dar sa si confirme! Si mai imi doresc ca scoutingul lui U sa descopere si el asemenea jucatori.

    cu 3 luni în urmă (28.01.2024)
    • BC Mureș Târgu Mureș oldboy:

      Scuze
      scouting

      cu 3 luni în urmă (28.01.2024)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Rampa U-BT
    Nistor provine chiar din pepiniera mureseana. Problema la U (si valabil pentru aproape toate cluburile di RO) nu este acouting-ul ci creșterea talentelor. Ținând cont de anvergura pe care o are U în ceea ce înseamnă baschet juvenil la Cluj are trebui sa aibă mult mai multe talente care sa ajungă (sa fie promovate) în prima echipa. Poate ma înșel dar asta este ceea ce cred eu.

    cu 3 luni în urmă (28.01.2024) Raspunde
  • Suporterrrr :

    ce va mai place
    sa ridicati in slavi un jucator, si urmatorul meci cand are 2 puncte cu 4 TOVs nu mai scrie nimeni de el..;)

    cu 3 luni în urmă (28.01.2024)
    • BC Mureș Târgu Mureș oldboy:

      @ Supprterrr
      Nu este cazul, suntem realiști și știm ca în sport sunt suișuri și coborâșuri

      cu 3 luni în urmă (28.01.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!