Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prestații bune la noile echipe pentru foștii jucători ai Mediașului

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
30.12.2013

În timpul sau după finalul sezonului precendent, când Gaz Metan Mediaș încheia stagiunea cu Cupa României în vitrină, un loc 4 în LNBM și o participare onorabilă în EuroChallenge, șase jucători străini au părăsit formația pentru a evolua în alte țări.

Aceștia au avut prestații solide, în unele cazuri chiar mai bune decât la Mediaș.

După patru sezoane în echipamentul ardelenilor, Deven Mitchell a ajuns în liga secundă din Franța, la Boulogne. În 22 de jocuri, acesta are medii de 28 de minute, 11.6 puncte și 5.4 recuperări, pentru 11.2 la eficiență. Sezonul trecut,  când o accidentare nu i-a permis să evolueze de prea multe ori pentru Gaz Metan, amerianul a reușit în medie 13.9 puncte și 4.9 recuperări în cele 21 de meciuri disputate în Liga Națională.

Slobodan Dundjerski (foto) este, cu siguranță, una dintre surprizele plăcute din campionatul Serbiei. Conducătorul de joc nu a impresionat la Mediaș, iar mai apoi i-a fost greu să își găsească un angajament pentru noul sezon. Acesta a ajuns în cele din urmă la Radnicki FMP, unde a apucat să evolueze în 9 confruntări și are medii de 17.6 puncte, 6.1 recuperări și 6.8 pase decisive în 33.6 minute pe meci.

Alți patru baschetbaliști au petrecut jumătate de sezon în orașul de pe Târnava Mare. Este vorba despre Paul Graham și Mike St.John, care au evoluat pentru medieșeni în tur, respectiv Ivan Lilov și Zoran Krstanovic, care au sosit la Mediaș înainte de a doua parte a sezonului.

Paul Graham a avut două experiențe în Puerto Rico, la Humacao și San German. La noua sa echipă, formația poloneză Anwii, Graham a jucat 4 meciuri, având prestații modeste în 3 dintre ele. Însă, americanul s-a remarcat în fața lui Slask Wroclaw, fosta campioană a Poloniei, când a reușit 21 de puncte.

Ținut departe de teren o mare parte a sezonulu trecut după ce a suferit o accidentare, Mike St.John s-a transferat în Norvegia, la Tromso. Pivotul este unul dintre principalii oameni la noua sa echipă, fiind cel mai bun recuparator din prima ligă norvegiană. St. John are medii de 19.2 puncte și 12.5 mingi prinse.

Ivan Lilov a avut contact cu baschetul românesc de două ori după ce a părăsit Gazul. Acesta a întâlnit naționala României în vară, alături de Bulgaria, și pe SCM Craiova în Liga Balcanică, unde evoluează alături de Balkan Botevgrad. Întor în țara natală, fundașul a înscris, în medie, 17.8 puncte, la care a adăugat 6.2 recuperări și 4.7 assist-uri în cele 9 meciuri jucate.

După despărțirea de formația lui Marcel Țenter, Zoran Krstanovic a semnat cu Oberwart Gunners, în Austria. Sârbul are medii de 22.3 puncte și 8.3 recuperări după 12 jocuri. Zoki este cel mai bun marcator și al 3-lea recuperator din A Bundesliga.

foto: Daniel Chiriac

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!