Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prezentarea Legiei Varșovia, prima adversară a Oradiei din FIBA Europe Cup

Prezentarea Legiei Varșovia, prima adversară a Oradiei din FIBA Europe Cup

După un sezon în care a obținut medaliile de bronz, CSM CSU Oradea își dorește o nouă performanță în FIBA Europe Cup. Prima adversară a bihorenilor din această ediție va fi Legia Varșovia.

Gruparea din capitala Poloniei a fost înființată acum 92 de ani, în 1929, și are în palmares șapte titluri de campioană (1956, 1957, 1960, 1961, 1963, 1966, 1969) și două Cupe (1968, 1970). În 2003, Legia Varșovia a retrogradat din prima divizie și au urmat 14 ani în eșaloanele inferioare.

La finalul sezonului 2011-2012, alb-verzii au câștigat titlul în liga a patra și, astfel, a început ascensiunea lor. În 2014, au promovat în liga secundă și, în 2017, au revenit în sfârșit în prima divizie. Au urmat trei ediții în care Legia a terminat pe locurile 16, 8 și 15 dar, anul trecut, „legionarii” au obținut poziția a patra.

Prin urmare, echipa s-a calificat pentru a doua oară în istorie în FIBA Europe Cup. Prima prezență s-a consemnat în stagiunea 2019-2020, când Legia a fost eliminată în preliminariile Basketball Champions League de Nizhny Novgorod.

Într-o grupă cu Joensuun Kataja, Bakken Bears și Egis Kormend, Legia Varșovia a obținut o singură victorie, pe teren propriu, împotriva finlandezilor: 86-55. În schimb, polonezii au avut o partidă pierdută în prelungiri și două cedate la o diferență maximă de trei puncte.

Antrenorul Legiei este Wojciech Kaminski, care a fost numit tehnicianul anului în Polonia, la finalul sezonului 2014-2015. În acea perioadă, o antrena pe Rosa Radom, echipă alături de care a câștigat titlul în 2016.

În 2019, Kaminski a semnat în Germania, cu Mitteldeutscher BC, însă nu a terminat stagiunea acolo. În februarie 2020, antrenorul în vârstă de 46 de ani la acea vreme s-a întors în Polonia, la Legia Varșovia.

Adversara Oradiei are în lot patru baschetbaliști străini: Muhammad-Ali Abdur-Rahkman, Raymond Cowels, Adam Kemp și Jure Skific. Căpitanul alb-verzilor este Lukasz Koszarek, veteranul naționalei Poloniei, participant la șase ediții ale Campionatului European.

Până în acest moment, Legia Varșovia a avut șase meciuri în campionat și are un bilanț de patru victorii (79-59 vs. Asseco Arka Gdynia, 105-68 vs. Twarde Pierniki Torun, 88-75 vs. HydroTruck Radom, 69-60 vs. Start Lublin) și două înfrângeri (75-78 vs. GTK Gliwice, 84-86 vs. Spojnia Stargard).

În aceste jocuri, cel mai bun baschetbalist al echipei a fost Abdur-Rahkman, care a înregistrat o medie de 18.7 puncte. Un alt jucător care a evoluat bine pentru Legia este Joshua Sharkey, însă acesta a fost concediat de către clubul polonez, din cauza comportamentului din afara terenului.

Ultimul meci al grupării din Varșovia a avut loc joia trecută, în 7 octombrie. Baschetbaliștii Legiei au zburat marți dimineață la Budapesta și de-acolo au călătorit cu autocarul până în Oradea. Aseară, aceștia au avut primul antrenament în Arena Antonio Alexe.

Confruntarea dintre CSM Oradea și Legia Varșovia începe la ora 19:00 și poate fi urmărită pe Digisport și pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: legiakosz.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!