Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prezentarea lui Benfica Lisabona, primul adversar al lui CSO Voluntari

Prezentarea lui Benfica Lisabona, primul adversar al lui CSO Voluntari

CSO Voluntari o întâlnește în această seară pe Benfica Lisabona, într-un meci din semifinala turneului preliminator A al FIBA Europe Cup. Partida începe la ora 18:00 și poate fi văzută, în direct, pe YouTube.

Benfica Lisabona este una dintre cele mai importante echipe ale Portugaliei. Înființată în 1927, în urmă cu peste 94 de ani, Benfica are în palmares 27 de titluri de campioană, 22 de campionate, 14 SuperCupe și 12 cupe ale ligii.

Totuși, în ultimele patru sezoane, formația din capitala Portugaliei nu a mai reușit să câștige decât o cupă a ligii. În schimb, Oliveirense a cucerit două titluri, în timp ce Sporting a ieșit campioană în stagiunea 2020-2021.

Antrenorul principal al lui Benfica este Norberto Alves, un tehnician în vârstă de 53 de ani, originar din Coimbra. Acesta și-a început cariera de antrenor în orașul natal însă, după un an, a trecut la Benfica. În 2006, Alves s-a întors acasă, la Academica de Coimbra și, șapte ani mai târziu, a plecat în Angola, la Desportivo do Libolo.

În țara africană, a cucerit FIBA Africa Basketball League, două cupe ale Angolei, o SuperCupă și un titlu de campion. Între 2017 și 2021, Norberto Alves a fost antrenorul lui Oliveirense, gruparea ce a luat două campionate, două cupe ale Portugaliei și o SuperCupă în această perioadă.

În primul sezon la conducerea lui Benfica, Alves și-a construit un lot ce cuprinde șase baschetbaliști străini: un tunisian (Makram Ben Romdhane), un angolez (Eduardo Mingas Francisco) și patru americani (Aaron Broussard, Dennis John Clifford, James Farr, Travis Munnings).

Așadar, din lotul viitoarei adversare a lui CSO Voluntari face parte Aaron Broussard, cel care a petrecut ultimele două sezoane la CSM Oradea. Acesta a avut medii de 13.6 puncte, 4.1 recuperări și 3.2 pase decisive în stagiunea 2020-2021.

James Farr are experiență în Ungaria, Franța, Germania, Croația și Japonia, în timp ce Dennis Clifford a mai jucat în Germania (Alba Berlin, Rasta Vechta), Bosnia & Herțegovina (Igokea) și G League. De asemenea, Makram Ben Romdhane este o prezență constantă în lotul național al Tunisiei.

Dintre autohtoni, merită menționat Tomas Barroso, cel care va începe al 11-lea sezon la Benfica. Acesta a crescut la echipa din Lisabona și a devenit unul dintre cei mai importanți jucători ai formației ce evoluează în alb-roșu.

În 25 septembrie, Benfica Lisabona a jucat un amical pe terenul Ovarense și s-a impus cu scorul de 88 la 76. Broussard a fost cel mai bun marcator al echipei sale (16 puncte), în timp ce Munnings (15 puncte), Clifford (13 puncte) și Romdhane (11 puncte) au fost în double-digits.

Câștigătoarea confruntării dintre Voluntari și Benfica o va întâlni în finala turneului pe echipa care se va impune în duelul Donar Groningen vs. Gmunden Swans. Meciurile se joacă în MartiniPlaza Arena din Groningen, Olanda.

*foto: slbenfica.pt

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!