Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prezentarea lui BK Redstone Olomoucko, cel de-al doilea oponent pentru SCM Timișoara în Alpe Adria Cup

Prezentarea lui BK Redstone Olomoucko, cel de-al doilea oponent pentru SCM Timișoara în Alpe Adria Cup

SCM Timișoara se află în fața celui de-al doilea meci stagional în Alpe Adria Cup, competiție în care a debutat cu dreptul pe teren propriu. Tot acasă vor juca bănățenii și cu următorul adversar, BK Redstone Olomoucko, în cursul serii de miercuri, 25 octombrie.

Înființată în 2017, BK Redstone Olomoucko Prostejov i-a luat locul lui Orli Prostejov în prima ligă din Cehia cu ocazia stagiunii 2017/2018, ediție pe care a încheiat-o pe locul 6. Ulterior, anul următor a adus cea mai bună performanță în scurta istorie a clubului, fiind vorba despre locul 4 în campionat și locul 3 în Cupa Cehiei.

În urma apogeului, Olomoucko a început să coboare treptat și a ajuns o echipă de pluton în Cehia, cu trei clasări la rând pe locul 11 în ultimii trei ani. În plus, în două rânduri din perioada menționată, adversara Timișoarei a încheiat sezonul regulat ultima și s-a salvat greu de la retrogradare.

Campania actuală a adus cehilor 3-5 bilanț în opt meciuri interne și locul 10 în prezent. Echipa lui Andrew Hipsher a avut prestații diferite în ultimele patru apariții și a putut să înscrie cel puțin 87 de puncte în aceste confruntări. Ultimul duel, cu Slavia Praga, a necesitat overtime și s-a terminat cu 102-100 pentru trupa din capitala Cehiei.

Olomoucko se bazează pe șapte americani, toți fiind la prima experiență în Cehia. Dintre aceștia se remarcă Dupree McBrayer (17.0 puncte, 4.6 recuperări), Marcus Shaver Jr. (15.7 puncte, 4.4 recuperări, 4.0 pase decisive, 34.4% de la distanță) și Adrio Ramone Bailey (14.3 puncte, 7.0 recuperări, 35.3% de la distanță). În două apariții în campionat, Elbert Matthews a contribuit cu 18.5 puncte, 4.0 recuperări și 2.5 assist-uri.

La nivelul autohtonilor, cehii îl au drept principal marcator pe David Skranc (9.8 puncte, 4.6 recuperări, 50% de afară). Urmează după el Lukas Festr cu medii de 9.0 puncte, 3.3 pase decisive și 2.4 recuperări.

Aflată pentru al doilea an consecutiv în Alpe Adria Cup, BK Redstone Olomoucko va debuta în actuala campanie la Timișoara. De clubul din Cehia se leagă și numele câtorva foști jucători din Liga Națională, precum Pedja Stamenkovic sau Malik Morgan, precum și baschetbaliștii Kenny Carpenter și Arsenije Vuckovic, aflați sub contract acum în România.

Duelul dintre SCM Timișoara și BK Redstone Olomoucko, din grupa B în Alpe Adria Cup, va avea loc miercuri, 25 octombrie, de la ora 19.00. Pe lângă canalul de YouTube al întrecerii și TVR Timișoara va transmite partida.

*foto: Facebook BK Redstone Olomoucko

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!