Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prezentarea lui Kapfenberg Bulls, adversara Craiovei în semifinalele turneului preliminar din FIBA Europe Cup

Prezentarea lui Kapfenberg Bulls, adversara Craiovei în semifinalele turneului preliminar din FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a reușit să câștige primul meci din istorie în FIBA Europe Cup, 65-59 cu CBet Jonava, rezultat prin care oltenii au obținut biletele spre semifinalele turneului preliminar din Lituania. Următorul pas o să fie în această seară (28.09), cu o multiplă campioană a Austriei.

Kapfenberg Bulls este un club înființat în 1976 și care a început să obțină rezultate tot mai notabile din 2001, anul în care austriecii au cucerit primul titlu pe plan intern. Mai mult, între 2001 și 2004 au avut cea mai bună perioadă din istorie, cu patru campionate și două SuperCupe. Ulterior, noi titluri au venit între 2017 și 2019, acesta din urmă fiind și cel mai recent. Pe lângă aceste trofee, au alte cinci Cupe ale Austriei (2007, 2014, 2017-2019).

Pe plan european Kapfenberg Bulls reprezintă o prezență constantă în FEC, cu calificări în faza grupelor în sezoanele 2015/2016, 2017/2018, 2019/2020, 2020/2021 și 2021/2022. Din aceste participări doar în prima ocazie au reușit să adune mai mult de o victorie, atunci terminând cu 2-4 bilanț într-o grupă cu STB Le Havre, FoxTown Cantu și Boras.

Pe plan intern austriecii n-au avut un sezon 2021/2022 reușit, părăsind playoff-ul în prima rundă și nici în Cupa Austriei n-au ajuns departe, fiind eliminați din faza optimilor de eventuala câștigătoare, Vienna Basket.

În privința lotului pe care îl are la dispoziție antrenorul Michael Schrittwieser, care i-a luat locul în această vară lui Mike Coffin, se poate baza din această vară pe Milos Latkovic, Brad Greene, Rathen Carter sau Amin Adamu, cel din urmă transferat recent. Inițial, Kapfenberg l-a avut în lot și pe Greg Lee, acesta fiind înlocuit cu Adamu.

Pe lângă americanii și britanicul menționați, la capitolul jucătorilor străini se înscriu Nemanja Krstic, Milos Latkovic și Daniel Grgic, iar austrieci sunt șase, cu Tobias Schrittwieser cel mai experimentat. Krstic și Latkovic au prezențe în diverse campionate, ambii fiind trecuți prin ligile din Muntenegru și Bosnia-Herțegovina.

Formația austriacă o să joace cu Craiova primul meci în FIBA Europe Cup în acest sezon, după ce a fost repartizată direct în semifinalele turneului preliminar din Lituania. Câștigătoarea acestui duel o să se întâlnească în finală cu Kalev/Cramo sau Sigal Prishtina.

Întâlnirea dintre SCM U Craiova și Kapfenberg Bulls are loc în această seară, 28 septembrie, de la ora 20.15 și va putea fi urmărită pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!