Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prezentul și viitorul se întâlnesc în duelul dintre Vlad Moldoveanu și Dragoș Diculescu

Prezentul și viitorul se întâlnesc în duelul dintre Vlad Moldoveanu și Dragoș Diculescu

CSO Voluntari va întâlni SCM U Craiova în poate cel mai echilibrat duel din prima rundă a playoff-ului LNBM, nu doar prin prisma poziției de la finalul sezonului regulat (locul 4 vs locul 5), cât și prin faptul că cele două formații au loturi foarte echilibrate.

Chiar dacă în campionat Voluntari s-a impus destul de clar în meciurile din sezonul regulat (85-64, 86-71), ilfovenii au reușit o victorie pe muchie de cuțit în semifinalele Cupei, scor 81-80.

Vlad Moldoveanu a reușit în acel meci 15 puncte cu 6 recuperări și 5/7 de la 3 puncte, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai ilfovenilor. Însă, de partea cealaltă, Dragoș Diculescu a fost MVP-ul partidei pentru Craiova. El a marcat 31 de puncte, cu 6/7 de la 3 puncte pentru +31 indice al eficienței!

Moldoveanu a reprezentat mult timp un etalon pentru baschetbaliștii români. A ajuns la Voluntari în acest sezon, după mai multe stagiuni în care a fost „măcinat” de accidentări. Chiar dacă a avut parte de evoluții oscilante la începutul stagiunii, Vlad a terminat sezonul regulat pe un trend ascendent, cu cea mai bună prestație stagională în victoria cu Pitești (21 de puncte, 4 recuperări, 3/6 din acțiune, 5/8 de la 3 puncte, +24 la eficiență). În acest sezon, Vlad a avut parte de medii de 12,2 puncte, 5,4 recuperări, 1,6 pase decisive și 1,5 intercepții, cu 50,6% de la 2 puncte și 39% de la 3 puncte.

De partea cealaltă, nici Dragoș Diculescu nu a fost ferit de accidentări sau covid-19. Însă tânărul baschetbalist al Craiovei, la rândul său originar din București, și-a continuat ascensiunea și în actuala stagiune. În ultimele două partide din sezonul regulat, Diculescu a marcat 20 de puncte cu CSM Galați și 29 cu Târgu Jiu. Iar pe întregul sezon, Dragoș are medii de 14,3 puncte, 4,4 recuperări, 3,5 pase decisive și 1,3 intercepții.

Pe lângă faptul că sunt amândoi din București, amândoi au trecut prin accidentări și covid pe parcursul acestui campionat și au terminat sezonul regulat într-o formă bună, cei doi baschetbaliști români mai au ceva în comun, respectul reciproc.

Întrebat despre Vlad Moldoveanu, tânărul său adversar a avut numai cuvinte de laudă:

„În perioada în care eu eram junior, Vlad evolua în Euroliga. Astfel reușitele lui au fost o sursă de motivație pentru mine. Faptul că vezi un român că poate juca la un nivel înalt îți oferă o lumină la capătul tunelului. Acest lucru m-a împins să muncesc cât mai mult pentru a îmi atinge visele. Știu cât de dedicat este și cât de mult s-a sacrificat pentru acest sport, lucru pe care îl apreciez mult țși cred eu că merită tot respectul. Tinerii trebuie să știe de la început că doar muncind mai mult decât ceilalți pot ajunge la un nivel înalt, iar Vlad este unul dintre exemplele care confirmă acest lucru”, a spus Diculescu, într-un scurt interviu acordat site-ului nostru.

În replică, și Vlad l-a lăudat pe Dragoș Diculescu, în special în ceea ce privește puterea sa mentală:

„Mă bucură când îl văd cu așa putere de muncă și că își dorește să facă ceva cu adevărat. Este unul dintre liderii acestei noi generații. Prin tăria sa mentală, fiindcă știu că se pregătește și pe partea asta, cred că poate fi unul dintre liderii naționalei pentru următorii zece ani. Îi doresc multă baftă, știe foarte bine că poate apela la mine când are nevoie de un sfat. Am mai avut conversații cu el pe parcursul acestui an și știe că sunt aici să îl ajut. Îi doresc multă multă baftă, dar nu în această serie. *râde* După săptămâna aceasta îi doresc mult succes. Știe și el asta, pentru că avem aceeași mentalitate. Amândoi suntem foarte competitivi și fie ca cel mai bun să câștige”.

Prima partidă din seria dintre CSO Voluntari și SCM U Craiova are loc astăzi, 17 mai, de la ora 19:45. Meciul va putea fi urmărit pe Digi Sport 3, Look Sport 3 și FRB Tv.

*foto: facebook CSO Voluntari