Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primăria din Cluj-Napoca pregătește montarea unui nou parchet în BTarena, în valoare de peste 200.000 de euro

Eduard Popa

Eduard Popa
06.12.2018

parchet nou btarena

BTarena este de departe cea mai frumoasă sală de sport construită în România. Arena care a găzduit meciuri la Eurobasket-ul de anul trecut a fost însă privată de un parchet de calitate, după ce autoritățile au refuzat să cumpere suprafața de joc pe care s-a evoluat în cadrul competiției continentale. Motivul invocat atunci de autorități a fost faptul că prețul cerut de FIBA era prea mare.

Parchetul a ajuns în cele din urmă la o școală din Florești. Autoritățile din comuna de la periferia Clujului au anunțat că au dat 30.000 de euro pentru suprafața de joc de la BTarena. Vezi detalii aici

Între timp, autoritățile clujene și-au dat seama că au greșit când au apelat la parchetul vechi al sălii Polilvalente din Cluj-Napoca și au decis să deschidă o licitație pentru o nouă suprafață de joc:

„Primăria a demarat procedurile de licitație pentru noul parchet al Sălii polivalente BTarena. Joi, anunțul de licitație (“Furnizare sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv și sistem baschet competițional, mobil și pliabil, pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca”) a fost publicat pe website-ul SICAP. Noul parchet trebuie să facă față celor mai importante competiții naționale și internaționale pe care BTarena le va găzdui, iar rigorile sunt tot mai mari. Nu trebuie uitat că polivalenta clujeană a fost, în ultimii ani, un magnet pentru evenimente sportive de top. Aici au avut loc o grupă a Eurobasket 2017 și Campionatul European de gimnastică artistică; în plus, naționalele de baschet și handbal ale României evoluează, cu regularitate, la Cluj. Costul estimat pentru achiziție este de 957.193 de lei, circa 205.000 de euro. Data limită pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2019”, se arată pe site-ul oficial al Arenei clujene.

Ionuț Rusu, directorul general al arenei clujene, a explicat în presa locală motivele pentru care se face această achiziție: „Avem cea mai frumoasă sală din țară și vrem să avem și cel mai bun parchet. BTarena va avea multe competiții internaționale de găzduit în anii care urmează și vrem să oferim condiții de top mondial pentru sporturile de sală. Noul parchet va avea o durată de viață de cel puțin 20 de ani”, a spus Rusu, pentru publicația online media9.ro.

Așadar, cea mai frumoasă sală din România va suferi un facelift, cel mai probabil începând cu primăvara anului viitor. Din păcate, această „operație” nu ar fi fost necesară dacă cei care au în administrare această bază sportivă ar fi acceptat să cumpere parchetul pe care au călcat frații Gasol, Ricky Rubio sau Bojan Bogdanovic.

*foto: Dan Bodea

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @Eduard Popa
    E doar concluzia ta personala ca parcheul folosit la Eurobaschet si cumparat de Floresteni cu 30k si cel pe care vrea sa il achizitioneze primaria cu 200k sunt de aceeasi calitate sau ai vreun argument obiectiv in acest sens?

    cu 5 ani în urmă (07.12.2018) Raspunde
  • Eduard Popa :

    @stude
    Mâine promit că voi încerca să dau de dl Ionuț Rusu să aflu și opinia dumnealui. Poate parchetul pus de FIBA era f prost și ăsta care vine acum e dumnezeul suprafețelor de joc. :)

    cu 5 ani în urmă (07.12.2018) Raspunde
  • attitude_vs_altitude :

    Zvonuri
    Se zvoneste ca noul parchet chiar e dumnezeul suprafetelor de joc, in sensul ca pentru echipa gazda se va putea inclina cu chiar 30-40 de grade cand situatia o cere, ca sa castige campionatul! 😉
    Pazea la coborare, se striga partiiieeee!

    cu 5 ani în urmă (07.12.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Eduard
    Daca au calcat fratii Gasol pe parchet inseamna ca era bun? Crezi ca la FIBA nu se fac afaceri dubioase? Sa fim seriosi. Chiar te rog sa investighezi sunt curios. Si daca tot suntem la capitolul corectitudine, poate ne spui cine a modificat comentariile chiar colegului studentU acum aproximativ 1 an, aici pe Total Baschet.

    cu 5 ani în urmă (07.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      merci frumos
      Stefan Cj

      E bine ca mai sunt si oameni cu memorie si principii pe aici.

      Nu am hard feelings, doar am adresat o intrebare zic eu legitima. Daca i numai parerea redactorului sau are si vreo info in acest sens.

      cu 5 ani în urmă (07.12.2018)
    Raspunde
  • Eduard Popa :

    here you go
    Deci acum si cei de la FIBA fac afaceri dubioase. Or fi si ei „mitici”. :))))

    Am intrebat, mi s-a raspuns.

    http://www.totalbaschet.ro/articol/De-ce-nu-a-fost-p%C4%83strat-parchetul-de-la-Eurobasket-2017-Reac%C8%9Bie-oficial%C4%83~65002

    cu 5 ani în urmă (08.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      evaziv raspunsul
      nu aduce nici o informatie suplimentara. Oricum, e mai de interes cred declaratia managerului salii decat opinia unui editorialist.
      Poate va veni totusi cineva cu ceva informatii mai tehnice. Altfel, vom vedea pe parcursul timpului daca a fost o investitie sau o teapa.

      cu 5 ani în urmă (08.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Eduard
      Eu ma mai uit la tv pe alte canale decat cele de cancan. Sunt documentare facute pe subiecte de genul asta. Mai ales in lumea baschetului de peste ocean. Eu n-am pomenit de ”mitici” dar pe ei nu-i intrece nimeni. Si nu ca la Cluj ar fi sfinti. Peste tot sunt uscaturi.

      cu 5 ani în urmă (08.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!