Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primul derby al Transilvaniei va avea loc în cadrul turneului de la Sibiu

Primul derby al Transilvaniei va avea loc în cadrul turneului de la Sibiu

În perioada 21-22 ianuarie Sibiu va găzdui alte 4 partide din LNBM. De data această, pe lângă echipa gazdă, BCM Pitești, CSA Steaua și U-BT Cluj-Napoca vor face deplasarea în orașul de pe Cibin. 

Toate partidele programate în Sala Transilvania au potențial, însă punctul culminant al turneului este partida dintre CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, duel care odată cu trecerea timpului și-a câștigat denumirea de "derby-ul Transilvaniei". 

Program

Joi - 21 ianuarie 2021 

Steaua București vs BCM U Pitești – ora 15:15, DigiSport 3 și Look Sport 1

U BT Cluj-Napoca vs BC CSU Sibiu – ora 18:15, DigiSport 2 și Look Sport 1

Vineri - 22 ianuarie 2021

BCM U Pitești vs U BT Cluj-Napoca – ora 16:30, DigiSport 3 și Look Sport 2

BC CSU Sibiu vs Steaua București – ora 19:30, DigiSport 3 și Look Sport 1

Gazdele de la CSU Sibiu au 8-1 la general și ocupă locul 3 în clasamentul la zi al LNBM. Trupa antrenată de Dan Fleșeriu nu a jucat în cadrul turneului 5, fapt care poate constitui atât un avantaj, cât și un dezavantaj în confruntările ce urmează să aibă loc în perioada mai sus amintită. În ultimele partide jucate de CSU Sibiu s-a consemnat debutul lui Kevin Hardy în stagiunea 2020/2021 a LNBM. Spectaculos baschetbalist american a jucat în partidele cu CSM Galați și CSM Târgu Jiu și a adunat medii statistice de 9,5 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive pentru un indice la eficiența de 17,5. 

U-BT Cluj-Napoca este singura echipă neînvinsă din actuala stagiune. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a profitat de avantajul terenului propriu în cadrul turneului 5 al LNBM și a trecut de CS Dinamo București și de SCM Craiova. În cadrul turneului găzduit de BTarena a avut loc și debutul lui Michael Dixon în baschetul românesc. Noul conducător de joc al clujenilor a contribuit la ambele victorii ale echipei sale, acesta a adunat în cele două partide medii statistice de 15,5 puncte, 2,5 recuperări și 5,5 pase decisive pentru 16,5 la eficiență. 

CSA Steaua are 4-4 la general și vine după două înfrângeri consecutive. Lipsită de Ivan Vranes și Kenneth Brown, gruparea militară a cedat la mare luptă confruntările cu marea rivală CS Dinamo București și SCM Craiova. 

La fel ca și CSU Sibiu, BCM U Pitești nu a jucat în cadrul turneul 5. Argeșenii au 6-3 la general și ocupă locul 7 în clasamentul la zi al LNBM. În ciuda absenței lui Gary Talton, echipa antrenată de Tudor Costescu a dispus de CSM Galați și CSM Târgu Jiu la ultimul turneul la care a participat. Conducerea echipei din Argeș a profitat de perioada de pauză și și-a mărit contingentul de jucători străini prin legitimarea lui Toarlyn Fitzpatrick, un baschetbalist american venit din prima ligă a Greciei. 

*foto: facebook BC CSU Sibiu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!