Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primul duel Burlacu-Stănescu vs Căruțașu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.10.2012

Meciul dintre CSM București și CSU Ploiești, programat pentru miercuri (17.10), la Arena de Baschet din capitală, va consemna confruntarea mai multor jucători români de calibru. Pe lângă sumedenia de baschetbaliști străini, între care cei aflați la primul sezon în România sunt destul de departe de a-i considera niște prezențe utile, capabile să ridice nivelul echipelor pe care le reprezintă sau a competiției, întâlnim șase jucători autohtoni cu o foarte bogată experiență în primul eșalon baschetbalistic al țării.

În mod deosebit va fi foarte interesantă confruntarea lui Cătălin Burlacu și Virgil Stănescu cu Virgil Căruțașu. Trebuie notat faptul că Burlacu a fost coleg cu Căruțașu câteva sezoane, tot așa cum și Stănescu i-a fost coleg la echipa de club lui Căruțașu. Însă va fi primul meci în care Burlacu și Stănescu sunt colegi și îl înfruntă pe Căruțașu. Trebuie specificat că vorbim despre un meci oficial, întrucât CSU Ploiești și CSM București s-au întâlnit în presezon la Brazi. Cei trei se cunosc foarte bine, sunt prieteni apropiați, dar au jucat împreună doar la echipa națională. Confruntarea este cu atât mai importantă cu cât jucătorii menționați se vor intersecta foarte des pe parchetul Arenei de Baschet, profilul și posturile pe care evoluează urmând să-i provoace la numeroase dueluri directe.

Alte prezențe românești importante (cu vechime în Liga Națională) sunt Levi Szijarto - cel mai titrat baschetbalist român în activitate, Claudiu Fometescu - aflat de 20 de ani în primul eșalon baschetbalistic al României, respectiv Adrian Tudor.

Cei șase au jucat pentru echipa națională a României. Cinci dintre ei au cel puțin un titlu național, iar unul a avut o carieră impresionantă (ca durată și nivel la care a evoluat) pe plan internațional.

Foto: Asesoft (facebook.com) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!