Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Probleme financiare grave la Phoenix Galați

Eduard Popa, Cătălin Rădulescu

Eduard Popa, Cătălin Rădulescu
23.10.2017

cameron rundles phoenix galati

Lovitură grea pentru echipa pregătită de Florin Nini și Bogdan Bălănică. Chiar înaintea partidei programată sâmbătă seara în sala Polivalentă Dunărea cu BCM U FC Argeș Pitești din cea de-a treia etapă a LNBM, americanul Cameron Rundles, o piesă foarte importantă din angrenaj a refuzat să intre pe teren din cauza întârzierilor salariale.

Cum nici căpitanul Tony Gugino nu a putut fi folosit din cauza unei accidentări la mână, antrenorul Florin Nini s-a văzut nevoit să schimbe complet rotația din mers. Astfel, Nini a apelat la Cătălin Petrișor în primul cinci, iar Dragoș Andrei a primit mai multe minute de pe bancă și a reușit să înscrie 15 puncte. Băieții lui Nini s-au ținut destul de bine timp de trei sferturi, dar au cedat partida în ultimul act în care piteștenii s-au impus cu 18-6. BCM U FC Argeș Pitești avea să câștige meciul de pe malul Dunării cu 69-56.

De reamintit faptul că bugetul celor de la Phoenix Galați a avut de suferit masiv din cauza rectificării bugetare, care a oferit baschetbaliștilor un buget mai mic decât cel al echipelor locale din liga a patra de fotbal.

Rundles a venit în acest sezon la moldoveni, după ce anul trecut a jucat pentru echipa suedeză Sodertalje Kings și pentru kosovarii de la KB Peja. În primele două partide din LNBM, americanul a strâns 22,5 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări pe întâlnire. De menționat că sportivul american nu si-a încasat în integralitate drepturile salariale nici de la formația din Peja.

Următorul duel pentru Phoenix este în deplasare, în compania celor de la BC Timba Timișoara.

*foto: Sportul Ilustrat

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Urat
    Pacat pentru ce se intampla in baschetul romanesc, cum pot disparea echipele. Sper ca Galatiul sa gaseasca resursele necesare pentru a nu a fi pusa in situatia de retragere. PS: Am mai comentat la un articol, n am vazut meciul cu Pitestiul, dar altfel ar fi fost, poate mai bine pentru pitesti sa joace Rundles. D Andrei a avut 15 puncte si rar il vezi cu puncte multe. Anul trecut, la Galati, Pitesti a jucat fara 2-3 straini.

    cu 6 ani în urmă (23.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!