Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Probleme pe poziția 5 pentru Gaz Metan

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
18.10.2013

Gaz Metan Mediaș a arătat în acest debut de sezon o ineficiență ridicată la nivelul pivotului. Cei doi baschetbaliști care și-au împărțit minutele pe poziția 5, Radomir Marojevic și Jake Koch, nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor.

Acest lucru s-a văzut cel mai bine în ultima confruntare a medieșenilor, pierdută în fața lui Steaua CSM EximBank, 74-79. Împreună, cei doi pivoți ai Gazului au avut un indice al eficienței de 0 unități, lucru care pare să fie principalul motiv al înfrângerii.

Muntenegreanul Radomir Marojevic este un jucător cu o experiență vastă în baschetul european. Însă, abilitățile acestuia pot fi folosite pentru puțin timp pe parcursul unei confruntări, deoarece acumulează foarte ușor greșeli personale și, fiind aproape de a fi eliminat, este ținut pe bancă. În fiecare din cele 5 meciuri pe care Gaz Metan le-a disputat până acum (2 în Cupa României și 3 în campionat), Marojevic a terminat cu cel puțin 4 greșeli, iar în meciul retur al seriei cu Energia Rovinari a fost eliminat.

Nici în timpul petrecut pe parchet acesta nu a avut prestații strălucite, având medii de 6.4 puncte și 3.4 recuperări, pentru un indice al eficienței de 6.4 unități, în mai puțin de 20 de minute de joc. În plus, Marojevic are, în medie, 2 mingi pierdute pe meci și nici una câștigată!

Acumularea rapidă a greșelilor de către Marojevic a fost motivul pentru care Marcel Țenter a început majoritatea jocurilor cu Jake Koch titular. Inconstanța este cuvântul care descrie cel mai bine debutul americanului în baschetul românesc. În partidele din deplasare, acesta a reușit evoluții consistente. Însă, în cele de pe teren propriu, nu a reușit să se ridice la nivelul așteptat.

În returul cu Energia, acesta a marcat 17 puncte, 9 dintre acestea venind după aruncări din afara semicercului, lucru remarcabil pentru un pivot. În plus, a recuperat 8 mingi, însă a pierdut alte 5 și a fost eliminat după 5 greșeli personale, terminând cu 18 la eficiență. Koch a reușit o prestație și mai solidă în înfrângerea suferită la Mureș, unde a avut 15 puncte și 5 recuperări, pentru 20 la indicele de eficiență, dar a fost din nou eliminat.

În celelalte 3 meciuri jucate în echipamentul ardelenilor, americanul nu a avut niciodată o eficiență de peste o unitate. Cu multe mingi pierdute, faulturi și ratări, acesta nu a fost capabil să își ajute echipa, deși a petrecut mai mult de jumătate din meci pe parchet în aproape toate întâlnirile. Koch are medii de 7.2 puncte, 3.6 recuperări.

Având în vedere aceste lucruri, există șanse mari ca Marcel Țenter să opereze o schimbare în lot, prin aducerea unui noi pivot. Totuși, rămâne de văzut dacă cei doi vor reușii un joc care să se ridice la nivelul pretenților lui Gaz Metan.

foto: Vlad Filipaș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!