Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Programul competițional pentru sezonul LNBM 2020/2021

Programul competițional pentru sezonul LNBM 2020/2021

Federația Română de Baschet a transmis într-o adresă trimisă cluburilor toate datele pentru sezonul competițional al LNBM, ediția 2020/2021.

Astfel, limita de înscriere pentru sezonul viitor va fi de 15 iulie, în timp ce perioada de transferuri va începe pe 3 august și se va încheia cu 72 de ore înainte de startul primului meci oficial. De asemenea, taxa de înscriere va trebui să fie achitată până pe 20 august, la fel ca și prima tranșă din taxa de participare, urmând ca pe 24 august să aibă loc tragerea la sorți pentru LNBM și Cupa României.

Startul Cupei României este programat să aibă loc pe 3 octombrie, urmând ca startul Ligii Naționale să aibă loc pe 10 octombrie.

Interesant este că FRB a propus două calendare competiționale către participanți. Acestea sunt făcute în funcție de evoluția pandemiei de covid-19 și de decizia FIBA privind startul competițiilor continentale.

Astfel, în primul scenariu cupele europene încep la sfârșitul lui septembrie/începutul lui octombrie și lotul național de seniori are ferestrele în noiembrie 2020 și februarie 2021, în timp ce în scenariul 2, cupele europene încep în ianuarie 2020 și astfel loturile naționale se reunesc în februarie și iunie 2020. Schema întreagă în galeria foto.  

Oricum, în ambele situații playoff-ul începe în jurul datei de 23 aprilie și se termină cel târziu pe 5 iunie. În ceea ce privește Final 4-ul Cupei, acesta se va juca pe 5-6 februarie.

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    vesti bune
    E foarte bine ca FRB a inceput sa puna date in calendar si sa faca planuri.
    Eu vad o singura problema, mare si lata: prezenta spectatorilor in tribune. Nu vad rostul inceperii competitiilor atata vreme cat suporterii nu vor avea acces. Va fi foarte greu de justificat scopul cheltuirii
    bugetului, pentru cluburile care depind in proportie covarsitoare de banii de la primarii. Iar pentru cluburile care au o reteta importanta din ticketing (ex. nostru, dar cred ca si Cluj si Oradea au incasari frumoase), inseamna o diminuare semnificativa de buget.
    Asa ca opinia mea este ca trebuie planificat inceputul campionatului, dar cu aceasta "clauza" deasupra capului.

    cu 3 ani în urmă (15.06.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!