Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Programul și televizările meciurilor restante de marți (12.04) din Liga Națională

Programul și televizările meciurilor restante de marți (12.04) din Liga Națională

Trei meciuri restante vor avea loc marți, 12 aprilie, în Liga Națională de Baschet Masculin, două partide urmând să fie televizate. Duelul dintre Timișoara și Oradea contează pentru turul campionatului, iar întâlnirile de la Focșani și Pitești sunt restanțe din etapele cu numărul 25 respectiv 19.

Programul și televizările celor trei partide este următorul:

CSM 2007 Focșani - CSO Voluntari - ora 17.00, FRB TV

Vrâncenii au ajuns pe penultimul loc în clasament după ce au încasat al șaselea eșec la rând în LNBM, 78-98 la Cluj-Napoca. De cealaltă parte, CSO Voluntari a pierdut în premieră pe teren propriu în acest sezon, fiind învinsă de CSA Steaua București la un singur punct diferență, 75-76.

CSM Focșani vine după 2-8 bilanț în ultimele 10 partide, ultima victorie înregistrând-o acum mai bine de o lună, la începutul lui martie, într-un 79-67 pe teren propriu cu Athletic Constanța. CSO Voluntari a pierdut recent cu două formații aflate în cursa pentru playoff, în ambele cazuri terminând cu mai puțin de 80 de puncte marcate, în ambele cazuri ilfovenii având patru jucători în double digits.

Deținătoarea Cupei României este în Top 3 la media de puncte, recuperări, eficiență, capace, recuperări defensive și la procentajul din spatele arcului de cerc. De partea cealaltă, CSM Focșani este penultima în LNBM la media de puncte, eficiență, recuperări ofensive, intercepții și procentajul reușitelor din interiorul arcului de cerc, respectiv ultima la recuperări, capace și recuperări defensive.

Duelul din tur s-a încheiat cu 117 la 42 pentru CSO Voluntari, întâlnirea marcând cea mai modestă prestație ofensivă pentru CSM Focșani în actuala ediție a Ligii Naționale.

SCM OHMA Timișoara - CSM CSU Oradea - ora 18.00, Digisport 2, LookSport, FRB TV

Vecine în clasament înaintea primei întâlniri din actuala stagiune, Timișoara și Oradea au asigurată prezența în playoff cu câteva săptămâni înaintea finalului sezonului regulat. Forma mai bună este de partea bănățenilor, care au 9-1 bilanț în ultimele 10 etape, perioadă în care au strâns o serie impresionantă de victorii.

Oradea vine după trei dueluri castigate, cu Steaua, Dinamo și Craiova, în ultimul caz fiind aproape să irosească un avantaj de 21 de puncte pe finalul partidei. Bihorenii stau cu bilanț mai modest în deplasare în acest sezon, 7-5, iar timișorenii pot obține cea de-a zecea victorie în fața propriilor fani dacă trec de vicecampioana României.

Zece victorii în ultimele 11 meciuri directe din LNBM au orădenii în fața lui SCM Timișoara, „Leii din Banat” reușind să se impună ultima dată pe 26 ianuarie 2019, la o diferență de o singură posesie, 88-85.

Cele două o să se întâlnească și la finalul acestei săptămâni, în etapa a 29-a, acea partidă fiind programată pentru 15 aprilie la Oradea.

FC Argeș Basketball - CSM Baschet Petrolul Ploiești - ora 20.00, Digisport 2, LookSport, FRB TV

Ultima partidă restantă de marți va avea loc la Pitești, unde FC Argeș primește vizita lui CSM Petrolul Ploiești, nou-promovata având un program extrem de complicat pe finalul sezonului regulat, cu încă o deplasare la Sibiu în ultima rundă și un meci pe teren propriu cu U-BT Cluj la finalul acestei săptămâni. Prahovenii sunt într-o serie de trei înfrângeri și pe teren străin au bilanț negativ în campionat, 4-9, cu trei victorii obținute în fața unor adversari mai modești.

FC Argeș a obținut cel de-al 20-lea succes în campionat, după 78-73 la Sibiu, într-un meci în care tânărul Ștefan Odea i-a condus de pe margine pe piteșteni în ultimele 11 minute și jumătate, după cele două greșeli tehnice încasate de antrenorul principal Tudor Costescu. Argeșenii au reușit un run de 31-19, întorcând soarta partidei.

Alb-violeții s-au impus în turul campionatului cu 74-70 la Ploiești, provocând atunci primul eșec pentru CSM Petrolul de la promovarea în Liga Națională. Argeșul a fost atunci la al doilea meci consecutiv cu 74 de puncte marcate în deplasare.

Datele statistice țin cu FC Argeș, care este în Top 3 la media de assist-uri, eficiență, capace sau la procentajele din interiorul arului de cerc. CSM Petrolul Ploiești este penultima la procentajul reușitelor de la distanță, cu 31.6%.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball, Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani, Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!