Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Programul și televizările meciurilor restante de miercuri (06.04) din Liga Națională

Programul și televizările meciurilor restante de miercuri (06.04) din Liga Națională

Trei meciuri restante se dispută la mijlocul acestei săptămâni în Liga Națională de Baschet Masculin, toate fiind programate miercuri, 6 aprilie. Două dueluri contează pentru etapa cu numărul 16, iar o partidă pentru etapa a 17-a.

Iată programul și transmisiunile jocurilor:

SCM OHMA Timișoara - CSO Voluntari - ora 18.00, FRB TV

Un duel extrem de interesant se anunță la Timișoara, unde cea mai în formă echipă din campionat, cu nouă victorii la rând, primește vizita lui CSO Voluntari, clasată pe locul secund în Liga Națională. Bilanțul celor două putea fi asemănător în ultimele 10 etape dacă ilfovenii nu pierdeau surprinzător la Constanța (77-83), joc în care au avut patru baschetbaliști cu double digits.

Timișoara a trecut de SCM U Craiova la limită în ultima rundă, 74-73, fiind pentru al șaselea meci la rând în care bănățenii au încasat sub 75 de puncte. Victoria de la Craiova a fost adusă de „tip in-ul” lui Talton, meciul fiind terminat cu trei jucători ai bănățenilor având cel puțin 14 puncte marcate.

CSO Voluntari a pierdut trei meciuri în 2022, toate pe teren străin, fiind învinsă de două formații care se află în cursa pentru playoff (Steaua și Constanța), iar celălalt eșec a fost în derby-ul cu U-BT Cluj. Ilfovenii sunt fără victorie în deplasare de pe 12 martie, când au trecut cu 86 la 71 de CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Timișoara și Voluntari sunt primele în ligă la media de recuperări defensive (27.7-27.5, conduc ilfovenii), fiind și printre grupările care pierd cele mai puține posesii pe întâlnire. „Leii din Banat” au în lot jucători de Top 10 la diverse date statistice precum Darrion Strong, Alexandru Olah sau Nikola Gajic, iar Voluntariul îi are pe Eric Thompson, Toddrick Gotcher sau Sarunas Vasiliauskas în poziții foarte bune privind datele statistice.

CSM CSU Oradea - CS Dinamo București - ora 18.00, Digisport 4, LookSport 3, FRB TV

Bihorenii și-au revenit după eșecul de la Ploiești și s-au impus la 15 puncte diferență ultima dată pe terenul Stelei, 95-80, punând capăt unei serii de trei înfrângeri în deplasare. De altfel, formația lui Cristian Achim a egalat un record stagional de puncte marcate departe de casă în LNBM cu prestația împotriva Stelei.

Dinamo vine după o victorie extrem de importantă la Ploiești, în fața lui CSM Petrolul, grupare cu care se luptă pentru calificarea în playoff. Dinamoviștii au câștigat un meci foarte echilibrat, cu multe schimbări la conducere, scor 75-73 și au acum 12-13 bilanț în Liga Națională.

O singură dată a câștigat Dinamo împotriva Oradiei în ultimul deceniu, în cadrul sezonului 2016-2017, când alb-roșii s-au impus pe teren propriu cu 93 la 81. Bihorenii erau campionii en-titre, în stagiunea menționată având să fie eliminați în semifinale de eventuala câștigătoare a campionatului, U-BT Cluj.

Orădenii au pierdut de două ori în acest sezon al LNBM pe teren propriu, înfrângerile fiind împotriva primelor două clasate, U-BT și CSO Voluntari. În rest, „leii roșii” au 9 victorii în arena proprie. Dinamo stă cu bilanț negativ în deplasare, 4-8.

CS Rapid București - CSM Baschet Petrolul Ploiești - ora 20.00, Digisport 4, LookSport 3, FRB TV

Giuleștenii au câștigat în condiții speciale disputa cu CSM Galați, având doar opt jucători pe foaia de joc, coșul victoriei fiind adus de Bookert de la distanță. Cu această ocazie, Rapidul nu doar a întrerupt o serie de patru înfrângeri, ci a trecut în premieră de borna celor 100 de puncte marcate într-un joc din Liga Națională de la revenirea în primul eșalon.

CSM Petrolul a pierdut la două puncte diferență un duel extrem de important în cursa pentru playoff, 73-75 acasă cu Dinamo, prahovenii și bucureștenii având acum același bilanț, 12-13. Ploieștiul a obținut patru victorii în 11 partide jucate în deplasare în actualul sezon, trei dispute câștigate fiind în 2021, la Galați, Miercurea Ciuc și Focșani, în primele etape ale campionatului.

Turul l-au câștigat prahovenii cu 85 la 61, meci în care Andrej Magdevski a semnat un triple-double alcătuit din 13 puncte, 13 pase decisive și 10 recuperări. Pe lângă prestația nord-macedoneanului, alți patru jucători de la CSM Petrolul au fost în double digits, iar de la Rapid a replicat Erik Copes cu 19 puncte și 16 recuperări.

Dacă în cazul galben-albaștrilor, acel meci a adus un procentaj de 50% de la distanță, giuleștenii au avut doar 12% din spatele arcului de cerc, cu 2 încercări bune din 16.

*foto: csmploiești.ro, Facebook CSO Voluntari - Baschet, CSM Oradea, Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!