Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Programul și televizările meciurilor restante din perioada 18-19 aprilie din Liga Națională

Programul și televizările meciurilor restante din perioada 18-19 aprilie din Liga Națională

Trei partide restante au loc în perioada 18-19 aprilie în Liga Națională de Baschet Masculin, fiind implicate patru formații calificate în playoff. Meciurile contează pentru etapele cu numărul 15, 19 și 27.

Programul partidelor este următorul:

Luni, 18 aprilie

SCM U Craiova - CS Dinamo București - ora 17.00, Digisport 2, LookSport, FRB TV

Bucureștenii s-au calificat oficial în playoff prin victoria cu Steaua din „Eternul Derby”, fiind acum într-o luptă cu CSU Sibiu pentru locul 7 la finalul sezonului regulat. Dinamo o să întâlnească SCM U Craiova de două ori în următoarea perioadă, mai întâi în acest joc restant, apoi în ultima etapă a sezonului regulat.

Craiova a câștigat la o posesie diferență confruntarea de acasă cu CSO Voluntari, meci în care s-au acordat 50 de aruncări de la linia de fault. Oltenii se luptă cu SCM Timișoara pentru locul 5, ratându-se ocuparea unei poziții care să asigure avantajul terenului propriu în primul tur de playoff.

Craiova și Dinamo nu s-au întâlnit într-un meci oficial în acest sezon, restanța aceasta contând pentru ultima etapă a turului. Ulterior, în Sala Dinamo se va juca meciul din etapa a 30-a, înainte de acea partidă alb-albaștrii mai având o restanță pe terenul lui U-BT Cluj.

„Leii Băniei” au 17-10 bilanț înaintea partidei, iar Dinamo stă cu 14-14.

Marți, 19 aprilie

BC CSU Sibiu - CSM CSU Oradea - ora 17.00, Digisport 3, PrimaSport, FRB TV

Finalistele sezonului 2018-2019 își dau întâlnire la Sibiu, ambele fiind calificate în playoff, dar au încă pentru ce juca înaintea finalului sezonului regulat. CSU Sibiu luptă să-și asigure poziția a șaptea, în vreme ce Oradea are încă șanse matematice și la poziția secundă, dar are în mod sigur asigurat avantajul terenului propriu în primul tur de playoff.

Turul l-au câștigat bihorenii cu 81-66, meci în care s-a remarcat Dovis Bickauskis cu 19 puncte și 6 recuperări, Oradea fiind cu bilanț mai bun în duelurile directe cu CSU Sibiu în LNBM.

CSU Sibiu încheie sezonul regulat cu două partide pe teren propriu, având ocazia să ajungă sau să treacă de 10 victorii în Sala Transilvania. CSM Oradea mai are încă o restanță, cu Athletic Constanța, respectiv un derby la Voluntari în ultima etapă.

Galben-albaștrii au 15-13 în campionat, iar „leii roșii” au adunat 20 de victorii și au pierdut de 7 ori.

CSM 2007 Focșani - CSM Târgu Jiu - ora 17.00, FRB TV

Vrâncenii au ajuns la opt eșecuri consecutive, situându-se pe locul 15 în campionat, cu 8-20 bilanț, în timp ce CSM Târgu Jiu stă cu 9-19 pe locul 12.

Cinci puncte a fost diferența la final în tur pentru Focșani, 78-73, vrâncenii având 3-2 în meciurile directe cu gorjenii. Formațiile pot să tragă cel mult pentru clasarea pe locul 12 în acest sezon.

Pe lângă acest duel restant, CSM Focșani mai are de jucat la Galați, o partidă care va avea loc în devans (21 aprilie) în ultima rundă, în vreme ce Târgu Jiu termină în sala proprie ediția 2021-2022 a Ligii Naționale, într-o confruntarea cu CSA Steaua București.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu, SCM Craiova, Clubul de Baschet CSM 2007 LPS Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!