Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Propunerea lui Eduard Novak, publicată în Monitorul Oficial

Propunerea lui Eduard Novak, publicată în Monitorul Oficial

Propunerea lui Eduard Novak pentru ca ponderea de participare a sportivilor români în competițiile interne să fie de 40% a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, „Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă”, se arată în ordin.

De asemenea, tot în ordin se arată că această lege intră în vigoare chiar din sezonul actual.

Potrivit gsp.ro, într-o intervenție in studioul TVR, ministrul a explicat faptul că procentul se referă la jucătorii care trebuie folosiți într-un meci, nu doar la cei din cadrul lotului.

 „La fotbal va fi nevoie de 5 români. Nu e așa mult dintr-un lot de 25 de jucatori. Am vorbit cu președintele Burleanu și fotbalul stă bine. Probleme vor fi la handbal, la baschet etc. Acolo sunt cazuri in care 90% dintre sportivi renunță când împlinesc 18 ani, pentru că n-au unde sa joace, echipele preferă străinii”, a spus Eduard Novak.

Se pare însă că Novak nu s-a înțeles prea bine cu cei de la FRF, din moment ce federația care are grijă de destinele fotbalului românesc nu pare a fi chiar încântată de decizie, după cum dă de înțeles într-un comunicat postat chiar pe site-ul FRF.

De altfel, legea impusă peste noapte de Novak este criticată de oamenii din baschetul românesc, după cum am arătat într-un articol redactat recent de site-ul nostru.

*foto: facebook Eduard Novak

8 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    pariticipare
    Mie tot nu mi se pare ca au adus clarificari. Ce inseamna "Participare" ? 1 secunda? Sau e suficient sa fie trecuti in lista de 12? DIn text nu vad obligativitatea "prezentei pe teren tot timpul meciului " a "min 40% sportivi de performanta romani"

    cu 1 an în urmă (09.07.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Nimic nou sub soare in Romania
      Oare de ce ar fi facut legislatia sportiva nota discordanta in contextul unor acte normative haotice,neclare si interpretabile in mai toate domeniile din tara asta?Nu avea cum din moment ce analfabetismul functional a fost statuat la nivel de politica de stat!Cum ati putea avea pretentii de la persoane al caror univers intelectual se margineste la "Pupaza din tei" si tabla inmultirii la rand,nu pe sarite,desi si la asta am dubii ca nu s-ar incurca?!
      Revenind,din nefericire lucrurile sunt clare,parcursul unui joc insemnand toata durata acestuia,adica de la secunda unu la secunda doua mii patru sute,fiecare dintre acestea face parte din el!Ca si cand nu era de ajuns o maciuca la un car de oale,vine si articolul 7,care in fapt pluseaza,adica fiecare federatie stabileste clar aceasta pundere,dar de la 40% in sus,altminteri incalca prevederile art.6!!!)))Iar art 9,folosind tautologia(sunt chiar nebun sa am impresia ca minunatii functionari ai MTS ar puta avea habar de asa ceva!),incununeaza opera incompetentei!
      Imi pare rau ca trebuie sa punctez aici acest aspect,dar retineti cu mare atentie,singura sansa ipotetica de revenire a acestei tari este trecerea la votul uninominal!

      cu 1 an în urmă (10.07.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Off topic
      Păi a fost vot uninominal. Dar tot partidele își trimiteau aceleași loaze să candideze. S-a ajuns pînă acolo că s-au votat pușcăriași, iar în fiefurile pesederiste dacă puneai candidat pe ( exemplu) : Sculă de Cal ( eventual desenat ) să fie în competiție cu Ion Popescu de la PX și Maria Ionescu de la PY, ghici cine cîștiga ?

      cu 1 an în urmă (10.07.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Domnule Titi,
      oi fi dumneata un combatant viguros si documentat,dar sunt obligat sa te contrazic,in primul rand pentru ca nu vreau in ruptul capului ca oamenii sa creada sunt condamnati la a suporta orice,ca nu exista solutii!Evident ca ipoteza mea nu e una infailibila,dar cu siguranta este o varianta mai buna decat resemnarea!Sigur ca suporta si ar necesita corectii de ordin legislativ,dar va spun cu certitudine,observand atent mersul societatii atunci,ca a fost singura perioada cand aberatiile nu curgeau in avalansa si ca exista o bruma de retinere si temere fata de oameni in a le baga pe gat tot soiul de mizerii pe care politicienii fie le visau fie le coceau noaptea!Ca dovada a si fost rapid eliminat!

      cu 1 an în urmă (10.07.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Incompetent
    Incompetentul asta a început cu Federația de Ciclism si a distrus-o sub managementul lui, apoi scandalul cu Stadionul Arcul de Triumf prin care un stadion care a fost de zeci de ani reprezentativ pentru rugby ajunge sa fie prioritar pentru diferite echipe no name de fotbal si acum vrea sa rămână in istorie prin distrugerea peste noapte a tuturor ramurilor sportive.
    Sper sa ajungă cât mai repede la lada de gunoi a istorie.

    cu 1 an în urmă (10.07.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Cretinism paralimpic
    Inca nu pot sa-mi explic aceasta calamitate de lege, iar dilema legata de motivatia ei poate avea doua variante de raspuns. Eu vreau sa cred ca prostia, ignoranta crasa in ce priveste nu doar minima cunoastere a specificului fiecarui joc de echipa, ci si legislatia europeana in ce priveste dreptul la munca pe teritoriul UE, este cauza acestei decizii. Vreau sa cred asta pentru ca varianta a doua, cea a relei intentii, nu stiu in ce scop, ar fi una extrem de grava!

    cu 1 an în urmă (10.07.2022) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Si solutii
    ca sa nu picam in patima criticilor doar de dragul de a fi gigi contra,exista si o solutie imbatabila si dealtminteri necesara:completezi legea sportului cu un capitol special dedicat sportivilor care pot concura in absolut toate disciplinele si ai rezolvat cazul!

    cu 1 an în urmă (10.07.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Buzestii
    Da, cu conditia sa fii bine intentionat, chiar sa vrei sa faci lucrurile sa functioneze. Daca esti prost, ai imprersia ca lucrurile vor merge si daca toata lumea vede ca ele -s poticnite, iar daca nu vrei sa functioneze, pai atunci nu vei face nimic constructiv. Inca nu sunt sigur care e varianta cu Novak bacsi, s-ar putea sa fie o combinatie a celor doua variante.

    cu 1 an în urmă (11.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!