Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rade Dzambic: "Achim a sfidat echipa din Craiova"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
22.12.2012

Foto: Andor Marton

SCM "U" Craiova încheie anul 2012 cu o înfrângere înregistrată la Arena Antonio Alexe din Oradea. Oltenii nu au izbutit să producă încă o surpriză şi au cedat cu scorul de 74-83, la capătul unui meci destul de echilibrat.

În ceea ce priveşte atmosfera de pe teren aceasta a fost încordată. Deciziile arbitrilor au stârnit mai mereu reacţii consistente de pe marginea celor două bănci respectiv din partea jucătorilor. La finalul confruntării Total Baschet a stat de vorbă cu Rade Dzambic, sportivul criticând modul de arbitraj a lui Vinaşi Doru. De asemenea fundaşul sârb a condamnat şi gestul din ultimele 15 secunde când Cristian Achim a dorit să solicite timp de odihnă pentru ultima fază a jocului deşi partida era jucată. Dzambic nu este prima persoană care-l critică pentru acest gest pe Cristian Achim, în urmă cu un an tehnicianul mureşenilor, Sretko Sekulovic, i-a reproşat acelaşi lucru tehnicianului orădean.

Ce s-a întâmplat în această seară ?

Noi am luptat, echipa mea a luptat şi sunt mândru de acest lucru. Am un mare respect pentru arbitrii de azi, mă refer în special la Vinaşi. Nu am de gând să vorbesc, însă cu toţii ştim ce s-a întâmplat în această seară. Nu s-a fluierat niciun fault, nimic. Au câştigat şi doresc să felicit jucătorii din Oradea. Nu înţeleg ce s-a dorit în ultimele 15 secunde când Oradea a vrut să ceară time out. E vorba aici de respectul pentru Mandic, ca şi antrenor. El a jucat aici, a fost căpitanul echipei din Oradea şi nu se poate să faci un asemenea gest. Nu e vorba neaparat de lipsă de respect ci mai mult de sfidare. Ce e asta Achim ? Aceste gesturi nu sunt ale unui antrenor principal. A sfidat echipa din Craiova cu tot cu jucători şi cu antrenori. E jenant. Felicit echipa din Oradea, este o echipă bună, noi am încercat să luptăm, cât am fost lăsaţi. Sunt fericit de colegii mei şi îl aşteptăm pe Miskovic să îşi revină. Felicit încă o dată echipa din Oradea, Maric şi Franklin sunt unii dintre cei mai buni fundaşi din ligă, iar Pesic este o piesă importantă.

Eşti mulţumit de rezultatele înregistrate în acest tur de campionat ?

Partea a doua a turului a fost foarte bună. Mă bucur şi sper să fim cât mai rapit în formă completă. Avem nevoie de un recuperator ca şi Miskovic. Doresc să le mulţumesc tuturor celor din Craiova, antrenorilor Mandic şi Darko pentru că m-au "adus la viaţă", m-au reînviat şi meci de meci doresc să le mulţumesc pentru acest lucru.

Dzambic a terminat jocul cu 8 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive dar şi 6 mingi pierdute.

12 comentarii la aceasta stire:
  • petrache :

    Sârbii
    ca Geambici şi chiar şi Mandici nu ştiu pierde. Cum era vorba aia ? (** cometariu moderat - la urmatoarea ai BAN ! **)

    cu 11 ani în urmă (22.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    ........
    No ho cu tata, inainte de a jigni o natie ar fi bine sa vezi care sunt diferentele!!!! LOL .... Ar fi bine sa ii cunosti nu sa te trezesti ca musca in lapte, desteptul desteptilor sa dai dai cu mucii in ciorba si sa bati pe toti care vor si ei o portie!!!Rasismul nu este semn de inteligenta ci rezultatul unui imens complex de inferioritate!!!!

    cu 11 ani în urmă (22.12.2012) Raspunde
  • daisy666 :

    no comment..
    nu ai ce sa ceri mai mult de la un jucator care injura arbitrii in fata.. indiferent ce au gresit acestia, e lipsa de educatie sa ii injuri in fata si sa reactionezi asa.. si "sfidarea" asta putea fi o simpla odihna a jucatorilor si nu cred ca unu ca el, fara respect, sa vorbeasca despre sfidare..

    cu 11 ani în urmă (22.12.2012) Raspunde
  • daisy666 :

    ....
    si daca nu stie sa-si stapaneasca nervii, sa mearga la box ca sa elimine din ei ;)

    cu 11 ani în urmă (22.12.2012) Raspunde
  • tbaschet :

    What?!?
    Vinasi a fost PRO CRAIOVA (sau mai bine zis anti Oradea)azi de la inceput pana la sfarsit! Hai sa fim seriosi! Am vazut toti acelasi meci?
    Astea sunt declaratii luate la nervi, pacat ca cuiva ii place cancan-ul!

    cu 11 ani în urmă (22.12.2012) Raspunde
  • petrache :

    răspunsuri....
    @hell: Cunoaşte-i tu pe sârbi cît vrei. Poţi chiar să emigrezi la ei să vă bateţi cu albanezii. Din păcate pentru tine, văd că nu ai proprietatea termenilor. Aici nu poate fi vorba de rasism fiindcă sârbii sunt aceiaşi rasă cu noi, presupunând că şi tu eşti caucazian. Limbajul primitiv-isteric şi comparaţiile simpliste pe care le utilizezi mă forţează să-ţi recomand călduros să te apuci de citit, mai serios, nu ca până acuma.....
    @micinic: pe criza asta nu strică nici un BAN în plus..... Baschetul e "decât" un sport, nu o obsesie cum mi se pare că a ajuns pentru tine. Te las să te distrezi cu hell şi cei de teapa lui, dacă asta crezi că e bine.... Vă doresc tuturor un Crăciun Fericit şi un An Nou cu bine !!!

    cu 11 ani în urmă (23.12.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @petrache
    Nu eu am editat acel comentariu. A fost un coleg. Nu am idee ce ai scris, dar permite-mi să am încredere deplină în colegul meu. Pe de altă parte, observ că e deranjant și să-ți desfășori activitatea cu conștiinciozitate pentru că ți se pun etichete. Sărbători Fericite!

    cu 11 ani în urmă (23.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @petrache
    Unica rasa umana existenta in momentulde fata este Hom Sapiens si nu Homo Sarbus sau Homo Romanus sau HomoBlackus sa nu mai zic de Homo Yelowus.... caucazian este o simpla variatie biologica si nimic mai mult! Nu cred ca trebuie sa ne ocupam de despicatul firului in patru sau sa dam exemple de rasism dar ce ai spus tu legat de inteligenta unei natii si lipsa cailor verzi are reale conotatii discriminatorii, denigratoare si rasiste .... Oricum stabilirea definitiei termenului RASIST nu cred ca este in sarcina unui site de baschet!!!! Oricum aroganta este tot o forma de prostie!!!

    cu 11 ani în urmă (23.12.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Dzambic bate campii
    Craiovenii nu au faultat deloc timp de aprox. 13 minute intre sfertul 3 si 4 dupa ce cativa dintre jucatorii de baza au inceput sa acumuleze prea multe faulturi. Clar arbitrii au tinut cu Oradea...

    cu 11 ani în urmă (23.12.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    Dzambic
    Daca ar fi jucat Asesoft si ar fi fost arbitrati in maniera Vinasi toata lumea ar fi sarit ca arsa.Se incearca probabil un curent pro Oradea, dar cu asa echipa nu se pot gandi decat cel mult la accederea in play-off,unde vor da iar de Ploiesti si rezultatul deja se stie...

    cu 11 ani în urmă (23.12.2012) Raspunde
  • daisy666 :

    :)))
    e clar ca nu toti ne-am uitat la acelasi meci probabil.. si draga gogu, "asa echipa" adica cum? buna? la multi dintre voi li ciuda ca Oradea, in ciuda banilor putini pe care ii poseda(fata de alte echipe) este pe locu 1 datorita jocului pe care il practica si jucatorilor care nu se dau vedete si arunca cu vorbe aiurea + jignesc arbitrii in fata.. ar trebui sa fiti mai atenti la parcursul unei echipe in campionat, daca tot sunteti asa experti !;) sarbatori fericite !

    cu 11 ani în urmă (23.12.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @daisy666
    Oradea, bani putini pe care ii poseda ?

    cu 11 ani în urmă (23.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!