Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Paliciuc va conduce în acest weekend selecționata României de 3x3 la turneul de calificare din Puerto Rico

Eduard Popa

Eduard Popa
03.05.2019

Radu Paliciuc va conduce în acest weekend selecționata României de 3x3 la turneul de calificare din Puerto Rico

radu paliciuc romania 3x3

Echipa națională de baschet 3×3 masculin a ajuns în Puerto Rico, acolo unde în acest weekend vor juca în FIBA 3×3 World Cup Qualifier. Evenimentul este găzduit de orașul San Juan, „capitala” statului latino-american.

România va merge la acest turneu de calificare cu patru jucători, coordonatorul Mihai Văcărescu și kinetoterapeutul Robert Bunea. Potrivit site-ului FRB, reprezentativa de 3X3 a României este formată din internaționalul român Radu Paliciuc, actual component al formației de Liga Națională BCM U Pitești, foștii jucători de Liga Națională Baris Aktas (ex-Dinamo, CSU Sibiu, Energia Rovinari și SCM U Craiova) și Leonard Filip (ex-CSS Bega Timișoara, Dinamo București și Timba Timișoara) și nu în ultimul rând mezinul echipei, Radu Petrescu, cel care la începutul anului 2018 era cel mai bine clasat baschetbalist U18 în clasamentul FIBA 3x3.

Datorită poziției în clasamentul FIBA 3X3, România a fost cap de serie numărul 2 în tragerea la sorți. Astfel, tricolorii au fost repartizați în Grupa B, alături de Cehia, Australia și de gazda competiției, Puerto Rico. În cealaltă grupă vor juca Franța, Canada, Germania și Italia. Canadienii au luat locul Nigeriei, după ce federația africană nu a reușit să rezolve problema vizelor la timp.

romania 3x3 baschet

Conform programului stabilit de oficialii forului international, tricolorii vor juca pe terenul principal din San Juan, astfel:

04.05.2019

România – Puerto Rico (ora locală 17:10)

România – Cehia (ora locală 18:50)

05.05.2019

Australia – România (ora locală 14:00)

* diferența de fus orar este de 7 ore (ora locala + 7 ore)

În prima fază a competiției se joacă în sistem fiecare cu fiecare. Câștigătoarele celor două grupe se califică în semifinale, pentru ca locurile 2 și 3 să se dueleze în jocuri de baraj, în sistem încrucișat. Învingătoarele din baraj completează tabloul semifinalelor. Programul fazelor eliminatorii este următorul:

Loc 1 Grupa A vs Câștigător A2 vs B3
Loc 2 Grupa B vs Câștigător B2 vs A3

Învingătoarele din semifinale se califică la turneul final. Învinsele din penultimul act vor juca un meci pentru stabilirea celei de-a 3-a echipe calificate.

Turneul final FIBA 3×3 World Cup 2019 se va desfășura la Amsterdam, Olanda. Competiția se va desfășura între 18 și 23 iunie anul curent. Important de reamintit este că la feminin, România este deja calificată la turneul final.

*foto: frbaschet.ro, fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!