Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Voinescu: „Nu ne este teamă de niciun adversar”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.05.2022

Radu Voinescu: „Nu ne este teamă de niciun adversar”

FC Argeș a terminat pe locul patru sezonul regulat din Liga Națională, cu un bilanț de 22-8. În prima rundă de play-off, trupa din Trivale va da piept cu SCM Universitatea Craiova.

Primul meci al seriei este programat marți, 3 mai, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din Trivale. Înaintea disputei cu oltenii, Radu Voinescu, fundașul lui FC Argeș, a acordat un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru despre acest sfert de finală.

„Deși Craiova ar putea fi lipsită de cel mai bun marcator al ei, această echipă rămâne una dintre cele mai atletice cu care ne-am confruntat în acest sezon. Au jucători ce dispun de o tactică individuală foarte bună.”

După două eșecuri surprinzătoare pe final de stagiune, cu CSM Târgu Jiu și CSM Galați, FC Argeș a ratat oportunitatea de a termina pe unul dintre locurile doi sau trei.

„Faptul că am pierdut un loc mai bun pentru finalul sezonului regulat ne-a durut, într-adevăr, însă atmsofera din cadrul lotului este una foarte bună. Suntem dornici să dovedim că acești pași greșiți nu ne caracterizează. Suntem foarte pregătiți pentru această serie și vom aborda fiecare meci cu seriozitate.”

În semifinalele campionatului, în cazul unei eventuale victorii în seria cu Craiova, piteștenii ar putea da piept cu campioana en-titre, U-BT Cluj.

„Având în vedere surprizele pe care le-a adus acest sezon, cred că nicio parte a tabloului nu ar fi fost mai accesibilă. Totodată, nu suntem o echipă care să își calculeze dinainte cu cine ar vrea să joace. Nu ne este teamă de niciun adversar.”

Elevii lui Tudor Costescu au câștigat ambele confruntări directe din acest sezon, cu 83-79 pe teren propriu și 90-74 în deplasare.

„Pornim de la zero, cu siguranță. Faptul că am câștigat ambele confruntări din sezonul regulat îi va ambiționa pe adversari, mai ales maniera în care am făcut-o la Craiova.

În opinia mea, atuu-ul nostru în această serie este modul de joc organizat pe care îl avem, atât în atac, cât și în apărare. Contează selecția aruncărilor și abilitatea de a citi diferitele moduri de apărare pe care echipa adversă le aplică. Mă bazez pe aportul fanilor, pe care îi aștept alături de noi. Piteștiul iubește baschetul și asta trebuie să vedem și în playoff.”

Partida dintre FC Argeș și SCM U Craiova are loc marți, de la ora 18:00 și va fi transmisă doar pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!