Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Raed Arafat a anunțat că de la 1 iunie spectatorii vor putea participa la competiții sportive

Raed Arafat a anunțat că de la 1 iunie spectatorii vor putea participa la competiții sportive

Guvernul a prelungit pentru încă 30 de zile starea de alertă, dar a luat unele măsuri de relaxare, printre care eliminarea restricţiei privind participarea la pelerinajele religioase. Mai mult, vor putea fi organizate competiții sportive, concerte și evenimente-pilot, la care vor participa doar persoanele vaccinate, testate sau vindecate de COVID-19.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că autoritățile vor permite și revenirea suporterilor și spectatorilor la competițiile sportive, însă numai la evenimente-test sau pilot și numai pentru cei care fie s-au vaccinat anti-COVID-19, fie au anticorpi, fie prezintă un test PCR sau antigen negativ.

Se va crea posibilitatea astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 24 de ore.

 
Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern din 10 mai #RaedArafat #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Briefing de presă la finalul ședinței de Guvern din 10 mai #RaedArafat #SedintadeGuvern #PalatulVictoria

Posted by Guvernul României on Monday, May 10, 2021

Potrivit gsp.ro, primele partide pilot vor fi două meciuri de fotbal, printre care se numără finala Cupei României, din 23 mai și amicalul dintre România și Georgia, din 2 iunie.

Rămâne de văzut dacă noile măsuri se vor aplica și suporterilor din baschetul românesc. În perioada 9-20 iunie ar urma să se desfășoare finala LNBM.
*foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • andrei2626 :

    Și copiii cum vor putea ?
    Și cum va rămâne cu copiii?Pe ei nu ii vor lăsa?

    cu 2 ani în urmă (11.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!