Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rait-Riivo Laane este noul jucător al lui CSM Miercurea Ciuc

Rait-Riivo Laane este noul jucător al lui CSM Miercurea Ciuc

După ce, în urmă cu două zile, CSM Miercurea Ciuc a obținut semnătura lui Adrian Movileanu și pentru sezonul 2020-2021, astăzi, 23 iulie, harghitenii au transferat primul baschetbalist străin din lotul pentru stagiunea viitoare.

Este vorba de Rait-Riivo Laane, un jucător estonian în vârstă de 27 de ani, care sosește din țara natală, unde a fost conducătorul de joc al echipei Rapla. Laane și-a început cariera la Kohila, formația din orașul în care s-a născut și în 2010 a ajuns la Rapla.

Sportivul cu o înălțime de 1,79 metri a avut parte de niște sezoane foarte bune în Rapla, fiind numit de două ori cel mai bun tânăr jucător al ligii estoniene (2012, 2013). În 2015, Rait-Riivo Laane s-a transferat la TalTech Basketball, echipa Universității de Tehnologie din Tallinn.

După un an petrecut în capitala Estoniei, noul baschetbalist al lui CSM Miercurea Ciuc a făcut pasul spre străinătate și a jucat trei ani în liga secundă a Greciei, pentru Ethnikos Piraeus și APS Filippos Veria.

De asemenea, Rait-Riivo Laane a prins convocarea la lotul național al Estoniei, jucând atât în preliminariile Campionatului European din 2017, cât și în calificările pentru Campionatul Mondial din 2019.

La începutul sezonului precedent, Laane s-a întors în Estonia, la Rapla, formație alături de care a jucat sferturile de finală ale ligii. În 25 de meciuri, jucătorul estonian a strâns 9.4 puncte, 6.5 pase decisive, 4 recuperări și 3.1 intercepții.

Așadar, Laane se alătură lotului din care mai fac parte Vlad Corpodean și Adrian Movileanu. Reamintim că, în stagiunea 2020-2021, Liga Națională revine la formatul cu o singură grupă valorică, formată din 15 echipe.

*foto: Alar Truu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!